Yes! Barbara heeft een soep gevonden die alle 4 huisgenoten lekker vinden!

04.07.2014 11:00
soep van zoete aardappel

Het is zover. Vanaf nu kan de hele familie van Barbara uit 1 pan eten. Want deze soep-zonder-groene-dingetjes-en-toch-heel-gezond vinden alle kinderen lekker. En volwassenen ook!

Oh-My-God. Jongens, al mijn zorgen zijn voorbij. Jullie weten wat een drama het is, dat eten bij ons, dat ik geen vlees eet en de jongens alleen maar en dat we met die arme Thomas geen rekening kunnen houden, want ik kook al 1x voor Morris, 1x voor Felix en 1x voor mij. Die man moet maar even leuk meedoen. Gelukkig wonen we lekker urban, dus als iedereen logt te slapen sluipt hij weleens het huis uit om een broodje kroket te halen, waarvan hij dan vergeet de verpakking weg te gooien, dus als ik een week of wat later de bank verplaats, vind ik nog weleens zo’n leeg snackbarbakje met een zak borrelnootjes ernaast, nou het is m gegund!

Anyway. Maar nu zijn dus al mijn worstelingen voorbij, want ik heb een soep gevonden die zowel ik als ALLEBEI de jongens lekker vinden! En die gemaakt is van een… superfood! (Sorry Thomas, ik braad er wel wat worstjes voor jullie bij. Maar eerst je soep opeten!)

De vlag kan uit.
Nu maar hopen dat die van jullie het ook lekker vinden. maar dat kan haast niet midden: hij is zoet en er zitten geen GROENE DINGETJES in!
Had ik al gezegd dat-ie zo klaar is?

Je hebt nodig:

2 zoete aardappels (superfood!!)

een blikje van 300 ml mais

1 middelgrote ui

een groentebouillonblokje

3/5 liter kokend water

1/4 witte kool in superkleine stukjes gesneden

1 winterpeentje in superkleine stukjes gesneden

een beetje yoghurt (liefst lekker dikke Griekse of Turkse)

peper, zout

een beetje tijm (gedroogd)

 

Zo maak je het:

Schil en snijd de aardappels in grote blokjes

Snipper de ui

Gooi het kokende water, de ui, de aardappels, en het groentebouillonblokje in een soeppan en breng opnieuw aan de kook.

Laat 10 minuten koken tot de aardappels zacht zijn.

Snijd ondertussen de kool en de peen in kleine stukjes. Zet weg.

Als de aardappels zacht zijn: pak de staafmixer en pureer de hele boel.

Doe de kool en de peen erbij met en snufje tijm, en laat ruim 10 minuten op zeer zacht vuur koken. (Als je twijfelt of de kinderen dat trekken, kook ze dan apart in water en doe ze in de kom van de volwassenen. Die geven de soep net even wat meer bite.)

Doe de soep in kommen, kwak er een eetlepel yoghurt middenin en serveer.

Okee: met een gebraden worstje erbij. Of toast met gesmolten kaas. En een salade, met lekker veel groende dingetjes!

 

Eet smakelijk! Ik hoop zó dat het voor jullie ook werkt!

 

 

Bron & foto: Green Kitchen Stories (maar dan een beetje aangepast).