Spitsuurrecept: Couscous met feta en zalm van Lianne

23.11.2016 15:04
Tefal Couscous Feta

Laatst vroegen we naar jullie ideale spitsuurrecept, een recept dat binnen no time klaar is wanneer je snel een lekkere maaltijd op tafel wil zetten. Waarbij het gerecht ook nog eens bij iedereen in de smaak valt. Dit eerste recept van Lianne is een groot succes bij Jasmijn (4) en Feline (3). 

Lianne: “We hebben echt niet te klagen met Jasmijn en Feline, want ze lusten heel veel. Maar zowel zij als wij hebben onze favorieten. Op nummer één staat toch wel onze couscous.  Dit heerlijke gerecht bevat een hoop gezonde ingrediënten, is makkelijk te maken en staat binnen een handomdraai op tafel. En ik maak regelmatig gebruik van mijn twee kleine keukenhulpjes.  Een aanrader voor elk gezin wat ons betreft!”


Ingrediënten:
  • 300 gram couscous
  • 1 courgette
  • 200 gram gerookte zalm
  • 2 handjes pijnboompitten
  • 1 handje rozijnen
  • 1 bouillonblokje
  • 200 gram feta

Bereiding (15-20 min)

  • Rooster de pijnboompitten in de koekenpan en zet ze even weg in een schaaltje/kommetje.
  • Maak de bouillon met een blokje volgens de verpakking. Snijd ondertussen de courgette in kleine blokjes.
  • Zet een Tefal koekenpan op het vuur en laat de pan heet worden. De rode THERMO-SPOT geeft precies aan wanneer de pan de ideale baktemperatuur heeft bereikt. Zodra de cirkel in de rode stip effen rood kleurt kun je beginnen met bakken. Hierdoor gaan vitamines niet verloren en krijg je de beste smaak, textuur én kleur.
  • Bak de courgette in wat boter of olie in de koekenpan aanbakken
  • Als het water kookt zet je het vuur uit. Dan kan de couscous erbij die je 5 minuten laat wellen.
  • Snijd de feta en zalm in kleine stukjes. Of laat het door je keukenhulpjes doen!
  • Gooi alle ingrediënten, dus ook het handje rozijnen, bij elkaar in een kom.

Eet smakelijk!

Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking met Tefal, maar de inhoud ervan is van onszelf.

Kwaliteit begint met topmateriaal. Daarom zijn de nieuwe pannenseries van Tefal zo ontworpen dat je er de beste resultaten mee boekt. Zo introduceren ze nu de nieuwste Tefal anti-aanbaklaag: Titanium Excellence! Deze laag is van zeer hoge kwaliteit en 100% veilig (vrij van PFOA). Daarnaast geeft de rode THERMO-SPOT precies aan wanneer de pan de ideale baktemperatuur heeft bereikt. Hierdoor gaan  vitamines niet verloren en krijg je de beste smaak, textuur én kleur.
De pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen, dus ook voor inductie.

 Lees hier alles over ons advertentiebeleid