Een heerlijke pasta waar geen pasta in zit (maar wel groente!)

25.11.2014 14:30

We waren hier al dik fan van Jamie Oliver, maar nu hebben we weer een gerecht gevonden dat zo lekker is, dan we het elke dag wel willen eten. Zelfs de jongens van Barbara die niks lusten, trappen erin!

Het is gelukt, ik heb het gevonden: een groentegerecht dat ik lekker vind en de kinderen ook en waarvan ze dus niet door hebben dat het voor 100% bestaat uit groente!

Deze courgetteslierten zijn nu onze nieuwe dagelijkse kost, het is heerlijk, gezond en snel. Maar wel een beetje licht…. Dus serveer er een lekkere worst of stuk vis bij voor de kinderen!

Je kan ook de paddestoelen vervangen door stukjes gerookte zalm…

Dit is wat Jamie erover zegt:
Misschien heb je al eens gehoord van courgettenoedels of heb je ze zelfs geprobeerd? Het zijn in dunne repen gesneden courgettes die je rauw eet in plaats van spaghetti. De cashew-tomatendressing zit vol smaak en de gemarineerde paddenstoelen voegen iets zuurs toe: lekker kauwmateriaal.

Je hebt nodig
– 4 kleine portobello’s, in plakken (of stukjes zalm)
– 60 ml extra vergine olijfolie
– 60 ml ciderazijn
– 2 groene of gele courgettesCashew-tomatendressing
– 150 g rauwe cashewnoten, 4-6 uur in koud water geweekt
– geraspte schil en sap van 1 biologische citroen
– 1 teen knoflook, fijn gesneden
– 2 el extra vergine olijfolie
– 200 g gemarineerde zongedroogde tomaten, uitgelekt
– zeezout en versgemalen peper

Zo maak je het
1
Leg de plakjes paddenstoel in een kom. Klop de olie en azijn door elkaar en schenk over de paddenstoelen. Schep een paar keer goed om zodat ze allemaal goed bedekt zijn met de marinade. Dek af en laat ongeveer een uur in de koelkast staan; roer af en toe.

2
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een blender en laat draaien tot je een glad resultaat hebt. Als je geen blender hebt, maal dan alles fijn in een grote vijzel tot je een romig geheel hebt. Is het te dik, schenk er dan wat water bij. Breng op smaak met zout en peper.

3

cc052Was de courgettes en snijd ze in de lengte met een spiraalsnijder of een mandoline, zodat je reepjes krijgt die zo dun zijn als spaghetti. Leg ze in een grote mengkom. Voeg de dressing toe en meng er voorzichtig doorheen tot alles ermee bedekt is. Voeg dan de gemarineerde paddenstoelen toe en dien op!

Tip 1: Barbara kocht een mandoline bij de Chinese toko voor 30 euro, maar je kunt ook heel dure vinden! Als je geen spiraalsnijder of mandoline hebt, kun je ook een dunschiller gebruiken en dan heb je tagliatelle.
Tip 2: Je kunt de courgettenoedels snijden, een half uur laten drogen en dan 5 dagen in een luchtdichte trommel in de koelkast bewaren.

Dit recept en het beeld komt uit ‘The Green Kitchen’ van Jamie Oliver, we vonden het op de site van Jamie Magazine Nederland