Lekker en makkelijk: Mac ‘n’ cheese mét verstopte bloemkool

Lekker en makkelijk: Mac 'n' cheese mét verstopte bloemkool
Macaroni met kaas (oftewel: Mac ‘n’ cheese), er zijn maar weinig dingen beter. Gelukkig bevat dit recept van Sarah Menanix dat we vonden op haar blog ‘Snixy Kitchen‘ ook groenten. Is het naast lekker, toch ook nog een beetje gezond.

Lees ook: Met deze 2 recepten maak je kleine pizzaliefhebbers dolblij

Voor: 6 porties

Ingrediënten

  • 500 gram gedroogde macaroni
  • 500 gram cheddar kaas (geraspt)
  • 225 gram Hüttenkäse
  • 225 gram zure room
  • 1/2 bloemkool, heel fijn gesneden (of even in de blender!)
  • 1-2 (gele) courgettes, fijngesneden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel cayenne peper
  • Zout en peper, naar smaak

Wat je doet

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Kook de macaroni volgens de instructies all dente en giet af
  3. Terwijl de macaroni kookt, mix de overige ingrediënten in een grote kom. Bewaar een deel van de kaas
  4. Voeg de gekookte macaroni toe en mix alles door elkaar
  5. Giet het mengsel in een ovenschaal
  6. Bedek de ovenschotel met de overgebleven kaas
  7. Bak de macaroni voor 25-30 minuten. Zet aan het einde de grill even aan, zodat de bovenkant een beetje bruin en knapperig wordt

Smakelijk!

Lees ook: Maken vanavond! Rijst met groentepindasaus en kipsaté

(Bron recept: Snixy Kitchen

Lees ook