Lekker! Spaghetti met gehaktballetjes en courgette uit de oven

17.02.2019 04:55
Lekker! Spaghetti met gehaktballetjes en courgette uit de oven

We flansen allemaal wel eens een snelle pasta in elkaar, als we weinig tijd hebben en iedereen honger heeft. Maar soms hebben we zin om net even een tandje extra moeite te doen. En dat maken we dit recept van Allerhande. Zelfgemaakte gehaktballetjes, saus die niet uit een pakje komt, en groente uit de oven. Een echt succesnummer!

Wat heb je nodig:

Wat je doet:

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Haal de blaadjes en naaldjes van de takjes kruiden. Doe alles in het bakje van de staafmixer samen met 2/3 van de olie en pureer tot kruidenolie. Snipper ondertussen de uien fijn. Leg het sneetje brood in een diep bord en schenk de melk erover. Laat 2 min. weken en knijp uit. Doe het gehakt in een ruime kom en voeg de helft van de uien, ei en uitgeknepen brood toe. Meng door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Maak van het gehakt kleine gehaktballetjes ter grootte van een walnoot.
  2. Verhit in een koekenpan de boter. Bak de gehaktballen op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin. Voeg de rest van de gesnipperde ui toe en bak de laatste 2 minuten mee met de gehaktballen. Voeg de tomatenpuree toe en fruit 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes, suiker en water toe. Laat 15 min. zachtjes koken. Roer af en toe. Breng op smaak met de helft van kruidenolie, peper en eventueel zout.
  3. Verdeel de courgette en champignons over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de rest van de kruidenolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster de groenten 10 min. in het midden van de oven.
  4. Kook ondertussen de spaghetti in een pan ruim water met eventueel zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de spaghetti in een schaal en schep de tomatensaus met balletjes erop. Serveer de groenten er apart bij.

Tip:

De saus, gehaktballen en ovengroenten kun je vooraf bereiden. Verwarm in de tijd dat spaghetti kookt de gehaktballetjes in tomatensaus in een pan en roerbak de groenten nog 3 min. in een hete wok (extra olie toevoegen is niet nodig).

Serveertip:

Lekker met Parmezaanse kaas.

Bron: Allerhande

Lees ook: Marcel geeft 4 tips voor het braden van kindvriendelijke gehaktballen.