Lekker simpel, maar toch speciaal: Broodkrans met eieren, spek & kaas voor Vaderdag

18.06.2016 04:55
broodkrans

Het perfecte ontbijt, brunch of lunchgerecht voor in het weekend, extra speciaal voor Vaderdag. Deze hartige broodkrans met eieren, spek & kaas is zo verrassend goed dat iedereen super enthousiast is. De combinatie van bladerdeeg met spek, roerei en kaas is echt super lekker. Maar pas op! Wanneer je de schaal op tafel zet is deze in een mum van tijd leeg want ook kids zijn gek op deze broodkrans. Heerlijk voor het ontbijt, lunch of snack. 

Lees ook: Vaderdag: met dit filmpje laat je hem zien hoe belangrijk hij is!

Broodkrans

Dit heb je nodig
Voor 1 broodkrans – voorbereidingstijd: 20 minuten – oventijd: 25 á 30 minuten

  • 4 eieren
  • 5 eetlepels melk
  • 1 eetlepel creme fraiche
  • 1 eetlepel bieslook, fijne reepjes
  • Peper en zout
  • 5 vellen bladerdeeg, met roomboter
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • 50 a 75 gram kaas, Emmentaler bijvoorbeeld
  • 10 plakjes ontbijtspek
  • 2 eetlepels melk



Ellen, receptMade by Ellen

Dit is een recept van onze favoriete foodblogger MadebyEllen. Ellen gebuikte alleen verse ingrediënten, kookt het liefst biologisch en houdt van heel lekker eten met veel groene dingetjes.

 

 

Lees ook: Deze pizza’s zijn superhip, lekker en héél snel klaar