Spitsuurrecept: Josines pasta met cervelaat, spinazie en champignons

01.12.2016 16:03

Een spitsuurrecept is een recept dat binnen no time klaar is wanneer je snel een lekkere maaltijd op tafel wil zetten. Waarbij het gerecht ook nog eens bij iedereen in de smaak valt. Josine maakt geregeld deze pasta met cervelaat en spinazie waar haar man en oudste zoon dól op zijn. 

Josine: “Uiteraard hebben wij ook een spitsuurrecept, dit wordt over het algemeen ook goed gegeten door mijn man en Pim. De meeste ingrediënten heb ik standaard in huis, meestal vers, maar voor de zekerheid ook altijd diepvries of in blik.  Hierdoor kan ik binnen 15 minuten een lekkere maaltijd op tafel zetten.”

Ingrediënten voor ongeveer 4 personen:

  • 300 gram pasta, liefst wat grove
  • 500 gram cervelaatworst (lang houdbaar, standaard in de kast)
  • 300 gram gewassen spinazie (evt diepvries)
  • 250 gram champignons (evt uit blik)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (ik heb meestal een busje gehakte knoflook in de koelkast, scheelt veel gedoe)
  • 250 ml kookroom (lang houdbaar, standaard in kast)
  • pesto naar smaak
  • evt zout en peper


Bereiding (ongeveer 15 minuten):
  • Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking
  • Zet een Tefal wokpan op het vuur en wacht tot de Thermo-Spot egaal gekleurd is. Dan weet je zeker dat de pan de perfecte temperatuur heeft.
  • Fruit het gesnipperde uitje met de fijngesneden teen knoflook in een laagje olijfolie in een hapjespan
  • Snijd de cervelaat en champignons in kleine stukjes en voeg deze toe aan de ui en knoflook
  • Voeg de spinazie toe in delen en laat deze slinken. Of makkelijker; gooi er diepvriesspinazie bij en laat deze meebakken.
  • Voeg de kookroom, pesto en zout en peper toe en laat even koken.
  • Roer de pasta erdoorheen en aan tafel!

Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking met Tefal, maar de inhoud ervan is van onszelf.

Kwaliteit begint met topmateriaal. Daarom zijn de nieuwe pannenseries van Tefal zo ontworpen dat je er de beste resultaten mee boekt. Zo introduceren ze nu de nieuwste Tefal anti-aanbaklaag: Titanium Excellence! Deze laag is van zeer hoge kwaliteit en 100% veilig (vrij van PFOA). Daarnaast geeft de rode THERMO-SPOT precies aan wanneer de pan de ideale baktemperatuur heeft bereikt. Hierdoor gaan  vitamines niet verloren en krijg je de beste smaak, textuur én kleur.
De pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen, dus ook voor inductie.

 Lees hier alles over ons advertentiebeleid