10 Geboden waar alle baby’s zich aan moeten houden

09.03.2020 05:00

Je babytijd is de mooiste tijd van je leven. Alles draait om jou, je moet niks en je mag alles. Het is daarom zaak dat je alles eruit haalt wat erin zit. Een beetje baby maakt optimaal gebruik van het baby-zijn. En houdt zich dus aan deze voorschriften:

LEES OOK: 7 Dingen die je pas waardeert van baby’s als je een peuter hebt.

  1. Gij zult je huiluurtje hebben tijdens het avondeten. Bij voorkeur aanvangen met huilen zodra de borden op tafel staan. Medelijden met andere gezinsleden is niet geoorloofd. Bedenk: jij bent de baby, jij gaat voor. Van een beetje honger lijden is nog nooit een ouder dood gegaan.
  2. Gij zult spugen op strategische momenten. Bijvoorbeeld als je moeder je in de draagzak probeert te stoppen, zodat je de zure melk recht in haar decolleté kunt mikken. Extra punten voor een fraaie boog.
  3. Gij zult ontwaken zodra je ouders in slaap vallen. Ze moeten tenslotte niet denken dat zij ook nog aan hun rust toe kunnen komen. Ouders dienen 24/7 paraat te staan voor eventuele babybehoeften. Slapen hebben ze al genoeg kunnen doen toen ze jou nog niet hadden.
  4. Gij zult honger krijgen op hoogst onfortuinlijke momenten. Bijvoorbeeld als je ouders je net helemaal hebben aangekleed en in de maxi-cosi hebben vastgeklikt en op tijd op een afspraak moeten zijn. Moord en brand schreeuwen is hierbij een vereiste.
  5. Gij zult zich met kracht ontlasten. Als de stront niet op je rug zit, kun je de poging als mislukt beschouwen. Poepen dient met overgave te gebeuren en het liefst niet alleen jezelf, maar ook de commode, de muur en degene die je aan het verschonen is te bevuilen.
  6. Gij zult krijsen als een speenvarken. Een dag niet gehuild, is een dag niet geleefd. Pas als de ruiten ervan trillen, kun je ervan uitgaan dat je de juiste decibellen hebt gehaald. Veel oefenen is een must. Vooral ’s nachts.
  7. Gij zult zich ontwikkelen op onhandige momenten. Ga dus bijvoorbeeld vooral voor het eerst rollen als je moeder je twee seconden alleen op de bank heeft laten liggen. De schrikreactie zal hilarisch zijn. NB: doe dit alleen op momenten dat je je ervan hebt verzekerd jezelf geen pijn te doen (het hoeft tenslotte alleen maar zo te lijken).
  8. Gij zult over uw ouders heen urineren. De kunst van het goed gemikt plassen zit ‘m in het timen: ook al moet je piesen als een paard, hou het op tot die paar seconden dat je op de commode zonder luier onder je kont ligt. Dát is het moment om vrijelijk af te wateren. Vooral effectief als je van het mannelijk geslacht bent.
  9. Gij zult het ontwikkelen van een ritme zo lang mogelijk uitstellen. Haal eruit wat erin zit, stel het geroutineerde leven zo lang mogelijk uit. Wel nachtvoedingen, geen nachtvoedingen, lange slaapjes, korte slaapjes, veel melk, weinig melk, de variaties zijn legio. Gegarandeerd hevige verwarring bij je ouders. Puur genieten!
  10. Gij zult niks doen zoals het in de boekjes staat. Een zichzelf respecterende baby doet het lekker op z’n eigen manier! Ja toch, niet dan? Boekjes zijn voor mietjes. Jij en jij alleen bent de maatstaf.

LEES OOK: 19 Dingen die mijn baby zou zeggen als hij kon praten.