11 redenen waarom Barbara altijd op derde kerstdag haar vakantie boekt (tot grote ergernis van haar omgeving)

Gék worden ze thuis van Barbara, die elk jaar rond oktober al de kriebels krijgt en lekker met de laptop op schoot… de zomervakantie aan het uitzoeken is. Ja: de zómervakantie. Want vóór half januari wil ze boeken. Neurotisch, zeker. Maar ook slim. Kijk maar:

‘Mam! Ben je echt nú al aan het kijken naar ze zomervakantie?’ Aldus mijn zoon. Ja, jongens, ik geef het maar toe: ik zit al vanaf oktober mogelijke vakantiebestemmingen af te struinen. Waarom? Omdat ik het leuk vind. Lekker, als de dagen donker worden met de laptop op schoot fantaseren over de zomervakantie. Wat gaan we dit jaar doen? Naar Spanje rijden? Naar Griekenland vliegen? Of kamperen? Ik maak mijn huisgenoten hier gek mee, ik wil erover praten, want mijn verborgen agenda is: vóór 10 januari boeken. En dit is waarom.

 1. Omdat ik dan dus supervroeg ben, samen met een paar andere gelijkgestemde neurotische types…
 2. …en dus alle leuke adressen nog plekjes vrij hebben.
 3. Ik tijdens de kerst eindelijk de gelegenheid hebt gehad om te overleggen met mijn man, die doordeweeks nooit tijd wil maken om te luisteren naar mijn vragen over de zomervakantie ‘want het is nog zo ver weg’.
 4. En vorig jaar werd ik ook al uitgelachen, nou mooi dat die ene leuke plek eind december nog wel plek had – en half januari dus niet meer.
 5. Hetgeen natuurlijk naast de teleurstelling ook een groot gevoel van triomf gaf, omdat ik daarmee mijn tegenstanders had overtuigd van mijn gelijk.
 6. Dus dit jaar zeggen ze: Alsjeblieft wijze Barbara, wil jij het dit jaar weer zo vroeg regelen als vorig jaar? (Ahem, ze zijn dit natuurlijk stráál vergeten, maar ik gooi ‘m er deze dagen weer subtiel in).
 7. Ook ben ik al sinds september bevriende stellen aan het uithoren wat hun plannen zijn. Nog geen? O, kom dan ook naar Zuid Frankrijk. Leuk! (Stel je voor dat ze mij uitnodigen voor een kampeervakantie in regenachtig Engeland, zoals iemand vorig jaar voorstelde. De Facebookfoto’s waren pure horror.)
 8. Omdat je dan ook nog eens alle tijd hebt om te fantaseren over leuke tussenstops, hmmmm toch maar nog een weekje eraan plakken?
 9. Je niet in één keer financieel helemaal leegloopt: nu vast de accommodatie betalen en straks de reiskosten, zomerkleertjes, ijsjes en de vele etentjes.
 10. Je de prachtige kampeertent van je moeder net voor de neus van je zus kunt wegkapen.
 11. Je op je werk als eerste drie weken kunt blokken: sorry – ben er van dan tot dan niet! En ze je dus niet kunnen terugfluiten want ‘Isabel en Leonie’ willen dan ook (Ha! Ik was eerst!).

Echt, ik kan het iedereen aanraden. Doe jij het ook? En durf je ervoor uit te komen op Facebook?

Dit artikel gaat door onder de afbeelding

Kampeerbestemmingen bij uitstek zijn natuurlijk ons eigen landje en Frankrijk, maar hier nog twee tips:

Italië
Mede om het lekkere eten is La Bella Italia een land waar je het liefst gewoon de hele zomervakantie doorbrengt, maar vergeet ook het fijne weer en de cultuur niet. Met een beetje mazzel rijd je in 10 uur naar het noorden van Italië, waar je genoeg keus hebt uit agriturismo’s, kleine rustieke campings en super kindvriendelijke parken aan een van de vele meren. En geloof ons, er zijn genoeg Nederlanders, dus ook voldoende vriendjes voor de kinderen. Top dus! Bekijk deze campings eens

Zweden
Je denkt bij kamperen misschien niet direct aan de Scandinavische landen, maar jeetje wat is het hier leuk en mooi. Super vriendelijke mensen, topcampings en leuke uitjes voor de kinderen. Zo hebben de attractieparken Junibacken en Gröna Lund in Stockholm, maar ook een Luchtmachtmuseum en vele kastelen waar je uren in rond kunt dwalen. Al is de vraag of de kinderen überhaupt van de camping af willen, want spelen met nieuwe vriendjes is al leuk zat. Bekijk hier de leukste campings

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met ANWB Kamperen. Denk jij erover na om komende zomer met het hele gezin te gaan kamperen in Europa? Kijk eens op anwbcamping.nl, waar je de leukste campings binnen- en buiten Nederland vindt.

 

Geschreven door
More from Barbara van Erp

Voor het woensdagmiddag-ik-heb-hongermoment: gevulde Lay’s Bugles met bolognaisesaus!

Barbara was weer eens een woensdagmiddag thuis met Felix (10) en Morris...
Lees verder