11 Verrassende me time-momenten waarvan je het bestaan vroeger niet vermoedde

11 Verrassende me time-momenten waarvan je het bestaan vroeger niet vermoedde
Als je in de rij staat of je kinderen iets illegaals uithalen: als moeder heb je soms zomaar verrassende me time-momenten waarvan je het bestaan vroeger niet vermoedde.

Lees ook: Tijd voor mommy! Op deze 9 manieren creëer je meer me-time.

1. Als je de wasmachine vult
Vroeger was het huishouden misschien een moetje, nu levert het je zomaar wat me time op. Want de wasmachine vullen in je eentje, man, wat een luxe.

2. Op de wc
Als je het geluk hebt dat je kinderen niet na twee seconden al op de deur staan te bonken / binnen komen banjeren / aan de andere kant van het huis elkaar in elkaar timmeren zodat je moet haasten voordat er bloed gaat vloeien, is de wc echt een prima me time hangplek. Drie minuten in je eentje, de hemel.

3. De supermarkt
Al is het er afgeladen vol op zaterdagmorgen, toch duw jij fluitend je karretje door de paden. Vroeger waren de boodschappen misschien iets dat tussen de bedrijven door van de to do-lijst moest worden gestreept, tegenwoordig is dit een mini-vakantie.

4. Als je iets uit de bijkeuken moet pakken
Werkt vooral goed als je de deur van de bijkeuken / garage kinderproof hebt gemaakt of als je kinderen sowieso te klein zijn om ’m te openen. Vijftien seconden pure me time, misschien langer als je geluk hebt.

5. Als je gaat grasmaaien
Je moet er wel even een elektrische dan wel motormaaier voor aanschaffen, maar dan overstemd het geluid van dat ding moeiteloos kindergeruzie en kun je mooi doen alsof je het allemaal niet hoort. Je wist het misschien nog niet, maar grasmaaien wordt een heel zen taakje.

6. Als je kinderen nog heel even in de auto zitten
Die minuut die er zit tussen zelf uitstappen om alvast de voordeur open te maken of in record tempo de boodschappen naar binnen te brengen, en het moment dat je je kind uit de auto haalt – dat is dus tegenwoordig een hele minuut me time.

7. Als je bezoek hebt en zij even met je kinderen gaan duplo’en
Kinderminnend bezoek kun je tegenwoordig niet genoeg krijgen. Want a, je hoeft niet de hele tijd bang te zijn dat je nageslacht op het bezoek klimt of tekent of eroverheen snottert ofzo en b, de visite in kwestie laat zich doorgaans vrij gemakkelijk voor het entertainment-karretje van je kind spannen. Gaan ze lekker samen duplo’en. En jij wijn drinken zonder ‘mamaaaaaa’.

8. Als je kinderen iets doen wat echt niet mag
Iedereen met kinderen kent de twee belangrijkste stiltemomenten: na kinderbedtijd en als er iets illegaals wordt uitgehaald. Om die laatste reden is stilte doorgaans verdacht, maar als je voor lief neemt dat je hierna je pannenla moet herorganiseren / de complete speelhoek moet opruimen / aan de slag moet met muurverf, zijn de momenten dat je kinderen je gegarandeerd niet komen storen omdat ze je niet kunnen gebruiken best wel de hemel. Kun je mooi even je facebook checken. Of de was vouwen. Of gewoon voor je uit staren in het niets, intens genietend van de stilte.

9. Als je je man een plezier doet door een k-klus op te knappen
En je zomaar een uur achter een bureau kan zitten met de belastingaangifte ofzo. Oké, het is geen Netflix, maar toch. Een eeuwige dankbaarheid komt je tegemoet.

10. Als je moet wachten in een rij…
…en lekker je facebook kan checken (tenzij je kinderen erbij zijn, dan is wachten de hel en elke rij te lang).

11. Als je kind ziek is
Natuurlijk, het is extreem zielig en je zou willen dat het nooit gebeurde, maar als je peuter dan toch grieperig voor de televisie op de bank hangt, heb je ineens je handen vrij. Past prima een kop warme koffie in.

Lees ook: Heb je eindelijk me-time, verlang je weer naar je baby. En meer tegenstrijdige moedergevoelens.

Femke (38) is getrouwd met Reinier en heeft een temperamentvolle zoon van 6: Max. Ze is gek op roze koeken en altijd op dieet, wat dan weer een lastige combinatie is. Als mede-oprichter van Snippet Media en jonge moeder is haar leven soms een sneltrein.

Lees ook
Geschreven door
More from Femke Sterken

Checklist om af te vinken voordat je een vrouw vraagt of ze zwanger is

Als onwetend persoon zonder kinderen maakte Femke verschillende keren de fout om...
Lees verder