20 Miljoen levens gered omdat vaccinaties werken, zegt nieuw onderzoek. Wij zeggen: duh!

Nieuw onderzoek van het Center of Disease Control and Prevention (CDC) wijst uit dat er sinds het jaar 2000 maar liefst 20 miljoen levens zijn gered dankzij het mazelen-vaccin. Overdonderend bewijs dus dat inenten werkt. Wij zeggen dus (nog maar eens): volspuiten die kinderen. En daarmee uit.

De studie van het CDC laat zien dat er in het jaar 2000 een half miljoen mensen stierven aan mazelen, een ‘kinderziekte’, die ernstig en in sommige gevallen dus zelfs fataal kan verlopen, maar die tegelijkertijd eenvoudig te voorkomen is door een vaccinatie. In 2016 stond het dodental op 90.000, een enorme verlaging, die, zoals te lezen valt in het onderzoek, vrijwel geheel te danken is aan het vaccinatieprogramma van de World Health Organization (WHO). Volgens de berekeningen zouden zonder het vaccinatieprogramma in het jaar 2000 maar liefst 1.3 miljoen mensen ten onder zijn gegaan aan de mazelen en zou dat aantal in 2016 zelfs zijn opgelopen naar 1.5 miljoen. Laten we even een moment nemen om daarbij stil te staan: 1.5 miljoen mensen dood aan de mazelen. 1.5 Miljoen. Dooie. Mensen. Dus, dames en heren anti-vaxxers, mag ik dan wederom even vragen: mazelen een onschuldige kinderziekte? I don’t think so.

Lees ook: Als je kind een eenzame ziekte heeft (en hoe eenzaam je je dan kunt voelen).

Het onderzoek laat verder zien dat andere ziektes, zoals bijvoorbeeld polio en rodehond, door het vaccinatieprogramma wereldwijd vrijwel helemaal verdwenen zijn. Ieder jaar worden er zo’n twee tot drie miljoen levens gered door vaccinaties. Geschat wordt dat er sinds 1990 zo’n 122 miljoen kinderen gespaard zijn gebleven, simpelweg omdat ze zijn ingeënt. Dit zijn onomstotelijke wetenschappelijke bewijzen waarover niet te twisten valt en die de hele vaccinatiediscussie per direct in de kiem zouden moeten smoren. Want: what more do you need? Helaas (en, laat ik dat vooral ook even benadrukken, bizar genoeg) zijn ziektes zoals de mazelen aan een comeback bezig, omdat er in de zogenaamde ‘kritische’ samenleving van tegenwoordig steeds meer mensen zijn die denken dat feiten ook maar meningen zijn en zich laten informeren door Dr. Google en een groep ontoerekeningsvatbare conspiracy theorists die zich aan de University of Bullshit een malafide medische titel hebben laten aanmeten en zich beroepen op theorieën die inmiddels al veelvuldig ontkracht en naar het rijk der fabelen verwezen zijn. Maar inderdaad, die óverheidswetenschappers met hun dichtgetimmerde en driedubbel bewezen onderzoeken, díe zijn niet te vertrouwen, hoor.

Maar liefst één op de tien kinderen werd in 2016 niet gevaccineerd. Als we zo doorgaan, zitten we binnen afzienbare tijd weer aan de bedjes van onze kinderen die zwetend en hijgend tragisch ten onder gaan aan ziektes die ze helemaal niet meer zouden hoeven krijgen. Dus, in godsnaam mensen, kunnen we nou gewoon eens even ophouden met dat achterlijke gedoe, want ik hoef namelijk echt niet terug naar de Middeleeuwen. En je kinderen ook niet, geloof me maar. Die zijn je niet dankbaar als ze de rest van hun leven kreupel zijn door de Polio, of doof en blind door jouw oh zo onschuldige mazelenvirusje en er dan achter moeten komen dat dat ze allemaal bespaard had kunnen blijven door een een simpel prikje. Nee, vaccinaties zijn niet schadelijk. Nee, er zit geen kwik in en nee, je krijgt er geen autisme van. En nee, het is geen complot van de overheid en de farmaceutische industrie. Oh, en als we dan toch bezig zijn: nee, er zijn geen ook geen fluorhelikopters. Die banen in de lucht, dat zijn geen chemtrails om jou te hersenspoelen. Nee, écht niet.

Zoals ik al eerder zei: ik pleit voor verplicht vaccineren. Want wie niet horen wil, die moet maar voelen. We hebben als samenleving, met z’n allen dus, de plicht om voor elkaar te zorgen, onze verantwoordelijkheid te nemen. Onze kinderen rekenen op ons om hen veilig te stellen en als er mensen zijn die daarin verzaken dan moeten we ze daar tegen beschermen. We zijn, dankzij de wetenschap en de gezondheidszorg, enorm ver gekomen en die verworvenheden moeten we ons onder geen beding meer laten afpakken. Het zou niet nodig hoeven zijn dat onderzoeken zoals deze van het CDC groots gepresenteerd worden in een poging een wereldwijde gezondheidsramp te voorkomen. Dat artsen en andere professionals de noodklok moeten luiden. Dat er weer epidemieën uitbreken, opnieuw kinderen sterven, alleen maar om ons met onze zogenaamd oh zo kritische neuzen op de keiharde feiten te drukken. Die tijd hebben we godzijdank gehad en laten we er alsjeblieft voor zorgen dat we er niet naar terug hoeven. Het feit dat we niet meer bang zijn onze kinderen te verliezen aan een ziekte zoals Mazelen is hét bewijs dat vaccinaties werken. Door de vaccinaties hóéven we er namelijk niet meer bang voor te zijn. En dat, beste anti-prik-ouders, is een ongekend privilege. Dus zet die aluhoedjes nou maar af en ga iets nuttigs doen met je leven.

Lees ook: Ouders, ga toch eens normaal doen! Dat is echt beter voor de kinderen.

Geschreven door
More from Vala van den Boomen

Mijn gezin is niet compleet, maar dat moet ik accepteren

Wanneer is je gezin compleet? Vala dacht een paar jaar geleden dat...
Lees verder