21 Dingen die je denkt als je gaat shoppen op Ali Express

Natuurlijk koop je er niets dan goedkope Chinese rommel, maar man o man, wat een verslaving: Ali Express.

Lees ook: 14 Redenen om alleen nog online te shoppen als je moeder bent.

 1. Oké, streng zijn. Ik ga aanschaffen: slabbetjes. En niets dan slabbetjes. Ik ga niet eens naar iets anders kijken.
 1. O, dat is al mislukt. Maar daar kon ik niks aan doen, want ik klikte per ongeluk op een andere categorie en nu zit ik ineens kinderzitzakken te kijken.
 1. Waarom hebben mijn kinderen eigenlijk geen zitzak?
 1. Zie je, zo gaat het dus altijd. Ik weet nog niet dat ik iets nodig heb, tot Ali me erop wijst.
 1. Vroeger zei ik dingen als: dat is allemaal goedkope Chinese rommel. En dat is het ook. Maar wel rommel waar ik nogal hebberig van word.
 1. Eigenlijk is het natuurlijk gewoon logisch: er staat toch al overal ‘made in China’ op, dus waarom niet rechtstreeks bestellen uit China?
 1. Eerst verzoop ik in het aanbod, maar dat is gewoon een kwestie van doorzetten. Even oefenen en dan snap je helemaal hoe het zoeken werkt.
 1. Ik moet trouwens echt dit broekje met vossen erop en het bijbehorende rompertje en die fluffy slofjes en het mutsje en kijk nou, bij elkaar slechts zes euro negentig.
 1. Ik heb alleen geen pasgeboren baby meer. En dit is een pasgeboren baby-maat.
 1. Het is duidelijk: ik moet nog een baby.
 1. Sowieso geen slecht idee want ik heb zó’n schattige knuffelolifant gezien, waar de baby dan helemaal in kan liggen. Eigenlijk wil ik ook het bijbehorende Chineesje van de foto, maar ik denk dat die niet te koop is.
 1. Wat dan ook meteen het enige is wat niet te koop is op Ali.
 1. Als ik dan toch die baby heb, MOET ik van die heel grote hydrofieldoeken met printjes om verliefd op te worden. Vier euro. VIER.
 1. Dubbelwandige theeglazen! Zes voor vijf euro! Hup, in de winkelwagen ermee!
 1. Ik schaam me er een beetje voor om te zeggen dat ik dus heel vaak die tracking info bekijk. En ook aan anderen vertel dat mijn pakketje is goedgekeurd door de vliegtuigmaatschappij ofzoiets.
 1. Ik kan me hier wel een beetje in verliezen. Telefoonhoesjes, schoenen met luipaardprint, truien voor vier euro, zeshonderd stickers, een heuse Elsa-jurk, van die handige papieren opbergzakken – ik wist niet dat ik het nodig had, tot ik het zag.
 1. Waarom is het eigenlijk wel mogelijk om vanuit China een stickervel van 24 cent zonder verzendkosten naar Nederland te shippen, en moet je in Nederland bij de gemiddeld webshop voor vijftig euro inslaan wil je 6,95 verzendkosten ontlopen?
 1. Gut, kijk nou, een opblaasbare speelstraat van vijftig meter kost ook maar zesduizend euro. Lekker Telekids spelen voor de deur.
 1. Beetje jammer dat die dan weer niet zonder verzendkosten wordt geleverd, maar goed. Zesduizend euro hè, geen geld.
 1. Alleen laat dit ding zich zo lastig verbergen voor mijn man. Iets wat met m’n andere Ali aankopen best goed lukt.
 1. Anders krijg je maar weer van dat afkeurende gemompel. Dat we al zoveel spullen hebben. Wat ook zo is. Maar we hadden nog geen zestigdelige boerderijdierenmagneetset. Ik begrijp ook niet hoe we zonder hebben gekund.

Lees ook: 39 Dingen die ik bij de Action kocht; en waarvan ik er 38 niet nodig had.

Lees ook
Geschreven door
More from Femke Sterken

Willen peuters het liefst een thuisblijfmoeder?

Toen Femke’s zoon Max veranderde van een lieve baby in een moeilijke...
Lees verder