Deze 32 meisjesnamen had ik klaar liggen, misschien heeft iemand er wat aan?

08.08.2018 00:10
meisjesnamen

Toen Renske zwanger was grossierde ze in potentiële meisjesnamen. Maar zoals de trouwe lezer inmiddels weet: ze kreeg twee zoons. Waardoor de fabelhafte lijst met meisjesnamen al een tijdje moedig aan het stof happen is op zolder. En dat, beste mensen, vinden we gewoon ERG. Vandaar dat ze hem nu bij deze met jullie deelt. Wie weet heeft iemand er nog iets aan? 

Ik hoop echt dat iemand er nog iets aan heeft, dan is al mijn zoekwerk niet voor niets geweest. Maar anders even goede vrienden hoor.

 1. Abby, vind ik een vrolijke, lieve en elegante meisjesnaam. Volgens Google betekent het ‘vreugde van de vader’, wat gewoon een heel mooie betekenis is. Ook al klinkt het vreselijk kerkelijk.
 2. Ada, hoe mooi! Betekent weliswaar ‘ornament’, maar sommige dingen moet je gewoon niet willen weten. En sowieso, wat is er eigenlijk erg aan het woord ornament. Ik heb bij nader inzien geen idee.
 3. Adair, ook een waanzinnig mooie naam. Sierlijk, lieflijk en elegant.
 4. Alba, heel stoer maar toch ook hip. Makkelijk uit te spreken, en geen hond die het verkeerd schrijft. Oké, honden kunnen natuurlijk niet schrijven. Maar het gaat hier om het idee!
 5. Asa, ik moet soms een beetje denken aan Asa fotorolletjes, toch kreeg ik ‘m niet uit mijn hoofd.
 6. Ava, betekent adem van leven, en dat is écht wel mooi!
 7. Bette, een prachtig Friese naam. Er is bovendien een model dat Bette Franke heet. En ik ken iemand die haar kent, en ze schijnt ook nog eens heel aardig te zijn. Dusss.
 8. Billie of Billy: zo’n lieve, mooie en coole naam. En je hoort ‘m nog steeds niet vaak.
 9. Brechtje, een classic als je het mij vraagt. Sjiek, rijk, gezellig en toch hip.
 10. Cissie, heel schattig, kun je bovendien afkorten naar Cis of Sissy. En ik ben totaal voor namen die je goed kunt afkorten.
 11. Dakota, vind ik een prachtige, sierlijke en toch stoere naam. Die internationaal is bovendien. Misschien moet je wel denken aan Dakota Fanning? Ik wel als je dat soms wilt weten.
 12. Daria, is naar verluid een Perzische meisjesnaam die koningin betekent. Wauwie.
 13. Ellis, hoor je echt niet vaak, en dat terwijl het tegelijkertijd een beeldige, tijdloze naam is.
 14. Elodie, een waanzinnig elegante, Franse meisjesnaam. Moet altijd denken aan melodie, en dat is toch een prachtige associatie als ik zo vrij mag zijn. Ja, dat mag ik.
 15. Falke, geloof me: it grows on you.
 16. Freya, geloof me: deze gaat ook op je growen. Een Noorse meisjesnaam die ‘dame’ betekent. Dus ik bedoel maar. Volgens mij is deze naam een rijzende ster.
 17. Frida, misschien denk je aan Frida Kahlo, maar dan zeg ik: is dat erg? Neen. Ik vind het een heel kunstige, stoere, sterke naam, en dat is het.
 18. Gijsje, en hoe gaaf is het eigenlijk om je dochter afgekort Gijs te noemen? Bovendien ken ik zelf een Gijsje en dat is gewoon zo’n leuke vrouw, even serieus.
 19. Hazel, zo heet de dochter van Michiel Huisman en Tara Elders. En daar is volgens mij alles mee gezegd.
 20. Isobel, vind ik ik zo’n fraaie naam. Zo anders, zo artsy. Zo’n muzikale naam. Maar dat komt eigenlijk omdat er een hele goede singer-songwriter is die Isobel Campbell heet.
 21. Kaat, is dus een hele coole variant op Catherina.
 22. Laurie, vind ik net even wat spannender dan Laura – hoewel dat natuurlijk ook gewoon een mooie naam is.
 23. Lexi, of Lexie, maar die had ik al in mijn vorige babynamenlijst staan, vandaar dat ik ‘m nu in eerste instantie zonder -e schrijf. Anyways, ik vind het een puike naam met een lekker seventies sfeertje.
 24. Lotta, is een Latijnse meisjesnaam en betekent ‘kleine schoonheid’. Dat zeg ik, wat een leuke naam!
 25. Maren, is een Noorse naam. Ik vind het ‘m werkelijk beeldschoon. En hij is toegankelijk, fijntjes en stoer tegelijk.
 26. Maris, een Latijnse meisjesnaam die ‘van de zee’ betekent. Zó mooi.
 27. Marnie, die we natuurlijk allemaal kennen van de hitserie GIRLS (gespeeld door Allison Williams). Toegegeven, Marnie ís een beetje een sufferd in de serie, maar hey, kniesoor.
 28. Milla, een kostelijke Griekse meisjesnaam.
 29. Sanna, zó leuk, want eighties en toch ook actueel. Een topkeus voor mensen die een originele maar toch toegankelijke naam zoeken. Ja, ik ben er zelf ook van onder de indruk, want een vondst.
 30. Tauba, vind ik een uitgesproken, spannende naam. Hij stond lange tijd heel hoog bovenaan mijn lijst. En je hoort ‘m echt bijna nooit. Nu zal de cynicus zeggen: en dat is maar goed ook, wat een rare naam! Maar dan zeg ik: kappen nou, het is een topnaam. Alsof je zelf zo goed bent in namen zoeken.
 31. Uma, is dus niet alleen een actrice maar ook een zeer krachtige berggodin. Wist je dat niet? Nou, nu weet je het. Haar naam betekent ‘licht’ en ze wordt ook wel ‘vrouwe van de bergen’ genoemd. Ik vind het een hit.
 32. Usha, want heel vroeger had ik een goede vriendin met een vriendin die Usha heette. En iedereen vond haar altijd heel knap en alle jongens waren verliefd op haar, en als ze haar naam uitsprak, dan deed ze dat ook nog eens heel sexy. Kortom, ik was altijd stinkend jaloers op haar naam, want we kunnen er lang of kort over praten, maar Renske klinkt toch minder aanlokkelijk dan Usha.

Jeetje, we zijn er alweer doorheen! Ik kom heus snel terug met nog een lijst. Dan zal ik nog weer eens wat jongensnamen droppen.

Lees ook: Op zoek naar een originele babynaam? Volg deze 7 tips

In collaboration with Kek Mama