7 Ontzettend stomme opmerkingen die mensen maken tegen jonge ouders

Als je een baby hebt, bemoeit iedereen zich daarmee. Je krijgt van alle kanten vragen, advies, tips en trucs. Dat is natuurlijk allemaal heel goed bedoeld, maar bij sommige opmerkingen moet je dan echt even moeite doen om niet gaan schreeuwen…

Lees ook: 21 Soorten speelgoed die per direct verboden zouden moeten worden.

1. Je ziet er moe uit. Zorg je wel voor genoeg slaap?
Ehm… Meen je dit nou? Ja, natuurlijk zie ik er moe uit! Dat krijg je namelijk als je iedere nacht uren bezig bent om je kind ervan te overtuigen dat slapen fijn is. En zorg ik wel voor genoeg slaap? Tja, dat zou ik kunnen doen, maar dat betekent dan ook dat ik mijn kind z’n speen met duct tape aan z’n mondje vast moet plakken en de wieg vervolgens in de schuur moet zetten. Maar of ik dan heel lekker slaap, ik weet het niet.

2. Wat heb je voor rare vlekken op je shirt?
Dat is zure melkkots. Het is altijd zure melkkots. Oh, en als de vlekken niet wit zijn is het urine of poep. Vies? Ja. Of ik nog schone kleren heb? Nee.

3. Hij huilt wel veel, hè?
Tja, het is een baby. Baby’s huilen veel. Hij huilt als-ie honger heeft. Hij huilt als -ie geen honger heeft. Hij huilt als-ie z’n hoofd niet opgetild krijgt. Hij huilt als-ie gepoept heeft. Hij huilt als-ie moet slapen. Maar meestal weet ik eigenlijk niet waarom-ie huilt. Soms huil ik ook. Of vaak, eigenlijk.

4. Je moet ‘m niet teveel verwennen, hoor.
Niet? Oh, dan zal ik maar stoppen met elke dag een Snickers voor hem te pureren. En die pony, die zal ik ook maar terugbrengen dan. Of bedoel je nou dat je vindt dat ik mijn kleine baby teveel knuffel en troost enzo? Oh, dát bedoel je. Ja, weet je: fuck you.

5. Wanneer komt de volgende?
Oke, luister. Kijk even in mijn bloeddoorlopen ogen. We slapen niet. We eten nauwelijks. We drinken alleen maar koffie. We zijn, kortom, bijna dood. Het is alsof je me een dag na een verschrikkelijke buikgriep vraagt of ik misschien zin heb in een bruinen bonen schotel. NU. EVEN. NIET. Maar ooit misschien. Heel misschien.

6. Ik heb een hond en dat is ook echt veel werk. Dus ik weet precies hoe je je voelt.
Echt? Moet je je jouw hond ook acht keer per dag voeren? Wil jouw hond ook alleen maar slapen als-ie bovenop je ligt? Moet jij 12 keer per dag met je hond naar buiten omdat-ie z’n behoefte moet doen? Nee? Dan weet je dus niet hoe wij ons voelen.

7. Nou, hij lijkt helemaal niet op jou.
Klopt, hij lijkt nu op een kruising tussen Gollum en een verschrompelde aardappel. Over drie maanden ziet-ie er waarschijnlijk uit als een tandeloze Hitchcock. Misschien gaat-ie wel helemaal nooit op mij lijken. Maar wat wil je dat ik zeg? Dat hij inderdaad niet van mij is? Ik heb ‘m niet gejat ofzo.

Lees ook: 10 Signalen (tijdens je eerste uitstapje) dat je prille moederschap je veranderd heeft.

 

Niets meer missen?
Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Geschreven door
More from Vala van den Boomen

Waarom je niet dom of onvoorzichtig bent als je ongepland zwanger raakt

Wie ongepland zwanger raakt kan op weinig sympathie rekenen. Je bent dom,...
Lees verder