Amerikaanse moeder vindt: “Maak verschil tussen sexe en gender!”

Crystal Kells, een schrijfster die op BoredPanda.com haar verhaal deed, beschrijft haar zoon als gender-creative. Haar zoon is Cian en hij is 5 jaar oud. 

“Mijn zoon wordt geïdentificeerd als een jongetje, en hij houdt van jurken dragen. Ja, dat hoor je correct. Hij is een JONGEN, en hij draagt jurken. Maar mijn zoon is niet verward, of homoseksueel of transgender. Dit leg ik hem niet op. Het zal voor altijd aan hem zijn, zijn keuze zijn. Hij is gelukkig, gezond, goed aangepast en zelfverzekerd.”

Ze legt uit dat ze na het posten van haar blog veel heeft geleerd. Ze legt uit dat ze bijvoorbeeld, na het lezen over een Canadees die onlangs vastbesloten was zijn kind genderloos te laten registreren, ze snapt waar dit vandaan komt. Kijkende naar haar eigen zoon vindt ze dit verhaal enorm interessant. Maar zelf ziet zij een enorm verschil tussen sexe en gender.

Ze legt uit dat iemand bijvoorbeeld vrouwelijke geslachtsorganen kan hebben, terwijl ze eigenlijk een man is. En dit is helemaal oké, maar ze stelt dat de aanduiding ‘vrouw’ hier toch bekend zou moeten zijn, alleen al omdat deze twee types lichamen anders functioneren andere medische zorg nodig hebben. “Om als maatschappij vooruit te gaan, vind ik dat er een grotere focus moet zijn op het verschil tussen sexe en gender. Officiële documenten zouden: “sexe: man/vrouw” moeten hebben (als iemand hermafrodiet is, is het weer een ander verhaal), en als gender alle mogelijkheden die er zijn.

Hieronder zie je de foto’s van haar zoontje Cian. Wij vinden het een prachtig ventje.

  

(Bron: BoredPanda, Crystal Kells)

Lees ook: Ontroerende foto’s van vaders in de verloskamer.

Lees ook
Geschreven door
More from Anna van Oers

Heerlijk recept met worstjes, broccoli en gnocchi

Nog op zoek naar inspiratie na de zoveelste pasta bolognese of rijst...
Lees verder