Brief aan Sabia: “Het enige wat ik voel voor jou is grote compassie”

Het management van Sabia Boulahrouz maakte gisteren bekend dat Sabia met zes maanden ze haar kindje heeft verloren. Meteen nadat dit nieuws door verschillende kranten en social media-kanalen werd verspreid, waren overal negatieve en veroordelende berichten te lezen. Sabia’s zwangerschap zou überhaupt één grote leugen zijn geweest, dus dit was waarschijnlijk ook verzonnen. Femke heeft er zo haar eigen gedachten over en schrijft Sabia een open brief.

Lieve Sabia,

Recent zag ik je bij het SBS-programma Thuis op Zondag. Ik vond je heel sympathiek overkomen. Als ik eerlijk ben…veel leuker dan ik dacht. Het was de eerste keer dat ik je hoorde praten, terwijl ik toch al jaren (stiekem) de stukjes in de roddelbladen over je lees. Ja, ik vind het zelf ook belachelijk dat ik alles over je lees, maar nadat je er met Rafael van der Vaart, de ex van je beste vriendin Sylvie Meis, vandoor ging, is er een soort mythe rondom jouw ontstaan…en ik probeer alsmaar te achterhalen waarop die mythe gebaseerd is.

Ik denk dat het deels te maken heeft met hoe je zelf de aandacht van de pers hebt opgezocht. Je was er op z’n zachtst gezegd niet vies van om uitgebreid met Rafael te tongen als er fotografen achter jullie aanzaten. Het leek erop alsof je blij was dat je eindelijk de aandacht kreeg die Sylvie al die jaren gehad had. De enorme aandachtsstroom van de media is uiteindelijk waarschijnlijk zo groot geworden dat ook jij het niet meer kon overzien. Toch koos je ervoor om wederom in bladen en bij programma’s te vertellen over je zwangerschap. Als je zegt dat je geen normaal leven meer kunt leiden doordat je niet met rust gelaten wordt, dan vind ik dit wel een aparte zet, moet ik zeggen. Ik wil er echter voor waken een oordeel over je uit te spreken. Ik ken je niet en bovendien vind ik het beangstigend hoeveel mensen je op dit moment nare dingen toewensen.

Je was zwanger, dat zei je. Je verscheen met een dikkere buik op tv, dat zagen we. Maar de opa van Rafael beweerde dat je keihard loog en het blijft een vreemd verhaal dat Rafael helemaal niks van zich heeft laten horen in deze hele affaire. Hij verbrak jullie relatie, vertrok en plotseling was jij zwanger. Waarom wilde de vader van je kind dit niet bevestigen? Ik moet je heel eerlijk zeggen dat ik vanaf het allereerste begin heb gedacht dat er iets niet klopte aan het verhaal en dat er uiteindelijk een miskraam uit de lucht zou komen vallen.

Dat is helaas gebeurd, dat hebben we allemaal gisteren meegekregen. Maar het enige wat ik nu voel voor jou is grote compassie. Ik weet niet wat er precies is gebeurd. Misschien hebben de wereld en ik het helemaal verkeerd gezien en was je daadwerkelijk zwanger. Maar misschien heb je je zwangerschap toch geveinsd. In beide gevallen leef ik met je mee, want beide situaties zijn ontzettend verdrietig. Een kind verliezen is het ergste wat je kan overkomen, laat staan dat je het drie keer moet meemaken (aangezien iedereen weet dat je al twee keer eerder rond de twintig weken een kind hebt verloren). Veinzen dat je een kind verliest is eveneens verschrikkelijk. Als je denkt dat je op die manier iets kunt bewerkstelligen (wat het ook is: aandacht van de pers of je ex Rafael terugkrijgen) dan is er iets helemaal misgegaan in je hoofd. Dat zou betekenen dat je psychisch ziek bent en ook dat is heel erg verdrietig.

Lieve Sabia, wat er daadwerkelijk gebeurd is, dat weet alleen jij. Jij bent degene die met jezelf moet kunnen leven en als jij in alle oprechtheid en eerlijkheid gehandeld hebt en echt zwanger was, is er niemand die je wat kan maken. Laat iedereen maar lullen. Rouw heel hard en probeer daarna je leven met drie kinderen weer op te pakken. Mocht je hoofd op hol geslagen zijn en heb je alles verzonnen, dan hoop ik van harte dat je hulp gaat zoeken. Ook uit een psychisch dal kun je klimmen, maar dan moet je eerst wel inzien dat je erin zit.

Liefs,

Femke

 

Still van Thuis op Zondag SBS 

Geschreven door
More from Femke Sterken

Hebben temperamentvolle kinderen baat bij een pak voor hun broek?

Zo rond het tweede jaar komt de “Nee”-fase. Niet voor alle kinderen...
Lees verder