Een dag uit het leven van Vala (en iedere moeder)

Weet je nog, lang, lang geleden, toen je nog geen kinderen had? Dat je toen vond dat je het heel erg druk had? En moe was? Omdat je zo hard moest werken enzo. Vala, moeder van drie kinderen, kijkt weleens terug op die tijd en kan dan alleen maar denken: HA HA HA!

Ach, ik weet het nog zo goed, dat ik op vrijdag thuis kwam van mijn werk, op de bank plofte en dan vond dat ik wel een hele zware week had gehad. Want poeh poeh, nou nou, ik had toch wel een hele week enorm op kantoor gezeten. Dat weekend, dat had ik wel even nodig, hoor. Dat uitslapen en de avondjes uit eten en het drankjes doen met mijn vriendinnen. Ik bedoel, die me-time was wel noodzakelijk. Even het batterijtje opladen enzo. Nu, bijna zeven jaar en drie kinderen later, vraag ik me af of mijn oplader destijds wellicht kapot was en ik altijd met een half lege batterij rondliep ofzo. Dat moet wel, want tegenwoordig heb ik het drie keer zo druk als toen, drie keer zo weinig me-time (of nou ja, me-time, wat was dat eigenlijk ook alweer?) en toch sta ik nog steeds overeind. Daarom zou ik soms weleens terug willen in de tijd, mijn vroegere zelf een schop onder haar luie reet willen geven en willen roepen: “Druk? Ga je schamen, mietje!” Want je weet pas wat druk is, als je er al een hele dag op hebt zitten voor je überhaupt je eerste cappuccino hebt kunnen tappen op kantoor. Als je moeder bent dus.

Want die wekker, die gaat dan plotseling om 06.00 uur, ipv om 07.30 uur. Omdat je namelijk in ieder geval 5 minuten wilt kunnen douchen voor het eerste paar peuterbillen moet worden afgeveegd. En zodat je voor het pandemonium dat het gezinsleven is begint de liter koffie kunt zetten die je nodig hebt om een coherente zin te kunnen formuleren (wel zo handig, aangezien je het grootste deel van de dag bezig bent met het uitdelen van instructies, die bij kleine kinderen doorgaans alleen opgepikt worden als ze zeer duidelijk zijn). Waarna het losbarst: flesjes voor de baby spoelen en opnieuw vullen, stapels boterhammen met pindakaas smeren, koppige peuters aankleden, bekers melk die over tafel gaan opruimen, speentjes uitkoken en daarna iedere vijf minuten omspoelen omdat de baby ze weer door het luikje van de kattenbak heeft geduwd, verdwenen broodtrommels zoeken, verdwenen Fidget Spinners en Pokémon kaarten zoeken, 300 snotpegels wegvegen, discussiëren over hoe het kan dat er alleen maar linkerschoenen op de mat staan, naar school en kinderdagverblijf rennen en je dan afvragen hoe het komt dat je eruit ziet (en ruikt) alsof je zojuist over de finish van een marathon bent gekomen, terwijl de zon nog maar nauwelijks op is.

En nou ja, als je dan ‘s avonds, na een dag bij je tweede baan (want voor het smeren van die boterhammen word je nog steeds niet betaald), dus thuis komt kun je niet op die bank ploffen, maar begint het hele circus weer opnieuw. Ondergesnotterde Duplo laten weken in een gootsteen met kokend water, dezelfde snotkorsten met warme vaatdoekjes van de koffietafel proberen los te weken, flesjes maken, snel eten koken, rode pastasaus van ondergesmeerde snoeten (en van de muur) af poetsen, handjes wassen, bovenop peuters en kleuters gaan zitten om tanden gepoetst te krijgen, dezelfde peuters en kleuters een half uur om eerder genoemde koffietafel achterna zitten omdat ze niet naar bed willen, verhaaltjes voorlezen, liedjes zingen, kusjes geven en dan…eindelijk rust. En een welverdiende kop thee. Dát is een drukke dag, oftewel een dag uit het leven van een moeder, wiens energie nooit opraakt. Niet zoals die van die kinderloze zeurpieten, die om de haverklap aan het infuus moeten. Nee, dan moeders, want dat zijn net Duracellkonijnen, hun batterijtjes gaan gewoon nooit leeg.

Gelukkig zijn er tools om onze drukke dagen iets relaxter te maken. Zoals de Quooker bijvoorbeeld. Waar je dus heel makkelijk die liter koffie mee kunt zetten en flesjes en spenen mee kunt uitkoken zonder dat je moet klooien met pannetjes op het vuur. Koken wordt er makkelijker en sneller door en die kop thee aan het eind van een lange maak je er ook in een handomdraai mee. De Quooker kun je volledig veilig gebruiken met kinderen in huis dankzij de kindveilige bedieningsknop en de dubbelwandige kraanuitloop die niet heet wordt. De waterstraal is dat wel, maar doordat deze niet massief is en uit druppeltjes bestaat, heb je je hand al teruggetrokken voordat je je echt kunt branden. Daarnaast is de Quooker zowel energie,- als waterbesparend. Geen overbodige luxe in een gezin!

 

Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking met Quooker, maar de inhoud ervan is 100% van mij. 

Lees meer over ons advertentiebeleid.

Geschreven door
More from Vala van den Boomen

Dit zijn de allerstoutste dromen van een moeder! (Heb jij ze ook?)

Vroeger, toen ik nog jong, wild en kinderloos was, had ik jonge,...
Lees verder