Dagje Dolfinarium en daarna naar het kindvriendelijke restaurant La Famiglia

We waren bijna vergeten dat het bestond: het eeuwenoude Dolfinarium. En na een dagje springende dolfijnen, klapperende walrussen en spectaculaire shows ga je met het hele gezin eten bij familierestaurant La Famiglia in Harderwijk.

Een cliché maar dit is waar je voor naar Dolfinarium komt: de Aqua bella show waarbij dolfijnen kunstjes doen op muziek met 3D water- en lichteffecten. Daarnaast is er ook een informatieve show over de verzorging en training van de dolfijnen en een zeeleeuwenshow. Tip: ga bij mooi weer naar het park want de shows zijn allemaal buiten. Behalve de shows is het onderwater gedeelte in ‘Onder Odiezee’ voor kinderen fantastisch. Hier kun je op een 60 meter lange glazen wand dolfijnen, zeeleeuwen, zeehonden, roggen, bruinvissen en haaien van heel dichtbij bekijken.

Gemoedelijk
Na al dit onderwatergeweld kun je eten in de toeristische restaurantjes in de haven van Harderwijk. Maar je kunt de ook naar gemoedelijke familierestaurant La Famiglia gaan (nog geen tien minuten rijden van Dolfinarium). Pizza, patat met appelmoes voor de kinderen en prima antipasti, salades met zeevruchten of gerookte rib-eye. Het is geen sterrenrestaurant, maar echt heel aangenaam dineren. Bovendien is de cappuccino en de wijn er perfect. En er is een aparte speelkamer voor de kinderen waar de kids kunnen spelen en raggen, terwijl de ouders lekker zitten te eten. Er zijn genoeg kinderstoelen en aan het einde van de avond mogen de kinderen ook nog grabbelen in de grabbelton. Heel geschikt om met het gezin of meerdere gezinnen te gaan eten en een dagje dolfinarium mee af te sluiten.

In april is Dolfinarium elke dag van 10 tot 17 uur geopend.

Psst…meer tips voor dagjes uit? Ga eens naar Egmond aan de Hof, daar vind je restaurant Kosteluk

Geschreven door
More from Femke Sterken

Waarom ouders van temperamentvolle kinderen aan OMGEKEERDE mindfulness moeten doen

Mindfulness is de laatste jaren helemaal hot. In het moment zijn, niet...
Lees verder