DIT zijn de beste elektrische mamafietsen van 2021!

elektrische mamafiets
Jarenlang rij je op je krakkemikkige stadsfiets rond en denk je niet na over het ding! Totdat je zwanger raakt of een kind krijgt en graag een kinderzitje op je fiets monteert. Ineens ga je nadenken over hoe sterk je fiets is en of het handig is om aan je oude fiets allerlei extra gewicht te voegen. Herkenbaar? Dan is het misschien tijd om na te denken over een mama-fiets. Ze zijn er in normale en elektrische uitvoeringen. Maar wat zijn de beste mamafietsen van 2021? Wij zochten het voor je uit!

Dankzij de mamafiets is het makkelijker geworden om voor kleine kinderen te zorgen en boodschappen te doen voor het huishouden. Vooral als de mamafiets elektrisch wordt. Wat is er anders aan een mama-fiets dan aan een gewone fiets? Het frame is extra sterk en er is ruimte voor flink wat boodschappen en meerdere kinderzitjes. Dat is een stuk makkelijker en praktischer in het dagelijks leven.

De beste mamafietsen van 2021

Foto Type Onze score Prijs
beste elektrische mamafiets 2021 1. Cortina E-U4 Transport Family M N7 2021  
beste elektrische mamafiets 2021 2. Gazelle Bloom C380 HMS
 

 

Wat is er bijzonder aan een mamafiets?

Wat je vaak ziet bij de moederfiets is een stevige voorvork waarop je een kinderzitje kan bevestigen. Uiteraard ontbreken boodschappentassen niet en een stevige bagagedrager waarop ook een kinderzitje kan worden bevestigd. Bij echt een goede mamafiets (elektrische moederfiets) zie je bijvoorbeeld ook innovaties als krasbestendige lak.

elektrische moederfiets e-bikeOok hebben mamafietsen vaak veel versnellingen, bijvoorbeeld vijf, zeven of acht. Als je zwaar beladen bent zijn deze versnellingen een must. Dus kies als het even kan voor een mamafiets met vijf of meer versnellingen. En natuurlijk kan ook een stevigere, brede dubbele fiets standaard niet ontbreken. Want als je je zwaarbeladen fiets ergens neerzet wil je natuurlijk niet dat hij meteen omvalt. De stuurvergrendeling geeft je bovendien extra zekerheid en voorkomt dat je stuur, met kind, uit zichzelf gaat bewegen.

Wil je echt zeker zijn dat de moederfiets die je wilt kopen een echte, goede mamafiets is? Zet je kindje dan in het kinderzitje voor en kijk, voorzichtig natuurlijk, of je fiets stabiel staat. Staat de fiets nog steeds vast als een huis? Deze ronde is geslaagd. Doe dan de volgende test: kan je de fiets makkelijk overeind houden als je op het zadel zit en je strekt je benen? Is ook nu het antwoord, ja? Gefeliciteerd. Goed bezig! Door naar de volgende ronde voor de perfecte mamafiets.

De instap vrij laag zijn. Zeker als je zwanger bent is het een heel gedoe om anders op het zadel te springen. Ook is bij een echt goede gewone of elektrische mamafiets de afstand tussen het stuur en het zadel groter dan anders. Daardoor is er de ruimte voor een kinderzitje of een zwangere buik. Uiteraard is een elektrische mamafiets wel wat duurder, maar hij is het wel waard. Namelijk, als je van huis, naar de kinderopvang, naar je werk, weer naar huis, naar de winkel naar het park en weer naar huis fietst, kan je letterlijk wel een steuntje in de rug gebruiken.

Let op! Niet iedere damesfiets met kinderzitjes die verkocht wordt als een moederfiets elektrisch, is ook een echte mamafiets elektrisch. Alleen een fiets die ook echt veilig en stabiel is en ruimte biedt voor zwangere moeders en kinderen is dat.

Handige accessoires

Wil je een kinderzitje achterop, dan heb je een bagagedragerverlengstuk nodig. Echte mamafietsen hebben die ook, maar niet elke fiets die als mammafiets wordt verkocht is echt ontworpen voor vaders en moeders van jongere kinderen. Dus daar moet je wel even goed op letten. Zo is er meer ruimte voor zowel het kinderzitje als voor je boodschappen. Let ook op bij kinderzitjes of die beschermen tegen kindervoetjes die anders in de spaken terecht kunnen komen. Zorg in ieder geval voor goede spaakbeschermers om dit soort vervelende ongelukjes te voorkomen. Voor kleine kinderen is regen die in het gezicht waait net zo vervelend als voor grote mensen. Dus je doet je kind een groot plezier als je voor haar of hem een mooi windscherm koopt. Misschien niet zo aerodynamisch maar zo wordt het fietstochtje voor de kleine ook als het weer een beetje tegenzit een feest.Naast het bagagedragerverlengstuk heb je een andere handige accessoire, de buggydrager. Buggydragers bevinden zich meestal aan één kant van de fiets. Vooral moderne buggy’s zijn aan de zware kant. Om veilig en comfortabel te kunnen blijven rijden, moet je de buggy in de buggydrager dus balanceren met bijvoorbeeld boodschappen aan de andere kant van je fiets. Investeer in een paar goede fietstassen. Houd er in je planning rekening mee dat kinderen groter worden en dat een kind dat eerst voorop het stuur kon, op een gegeven moment achterop moet zitten.  Dus kies daarom een model met een bagagedragerverlengstuk of laat je fietsspecialist die er aan bouwen.

Gewone moederfiets of een elektrische mamafiets?

Een gewone moederfiets is natuurlijk goedkoper. Maar de elektrische moederfiets is in veel opzichten stukken beter dan een gewone moederfiets. Zo ben je veel sneller op de plaats van bestemming. Ook kost fietsen minder kracht en is over het algemeen de bouwkwaliteit van elektrische moederfietsen beter dan die van gewone moederfietsen. Als je bedenkt hoe intensief je de fiets gebruikt, heb je eigenlijk heel veel extra plezier aan een elektrische moederfiets vergeleken met een niet elektrische mamafiets kopen.

Direct de verschillende mamafietsen vergelijken? Fietsvoordeelshop heeft ze eenvoudig voor je op een rij gezet!

Wat is beter, een bakfiets of een mamafiets?

Een bakfiets biedt extra ruimte en comfort, maar is zwaarder en wat duurder dan een mamafiets. Wil je veel boodschappen mee kunnen nemen of ook wat grotere kinderen meenemen? Dan kan je beter kiezen voor het eerste. Maar wil je  grotere afstanden afleggen en makkelijk je fiets kwijt kunnen? Dan is de mamafiets de betere keuze. Er is geen duidelijk antwoord op deze vraag te geven. Heel veel hangt af van je persoonlijke situatie. Beide types fietsen hebben hun voordelen en het is natuurlijk uiteindelijk aan jou, als ouder, om te bekijken welk voordeel voor jou het zwaarste telt.

De beste elektrische mamafiets van 2021

Cortina E-U4 Transport Family M N7 2021

De Cortina E-U4 Transport Family M N7 is de favoriet voor wie een moderne elektrische mamafiets met ruimte voor alle bagage zoekt. Deze solide mamafiets is voorzien van een oersterke Bafang middenmotor van maar liefst 80 Nm en uitgerust met een behoorlijk grote 450 Wh accu, die het wel een dagje volhoudt in de stad. Het voorrekje kan je gebruiken als er geen kinderzitje op het stuur zit voor dagelijkse boodschappen.

beste elektrische mamafiets 2021De stevige bagagedrager biedt ruimte voor boodschappen en het kinderzitje. De stuurvergrendeling en het dubbele standaard zijn onmisbare accessoires die dit een echte eersteklas mamafiets maken. Ook de zeven Shimano Nexus versnellingen verzekeren een comfortabele tocht met uw hele gezin. Met de fiets aan de hand is ook makkelijk gemaakt,dankzij de prettige Walk Assist functie. Dit  is dus wel een betere mamafiets elektrisch.

Met de display kan je de ondersteuningsstand en belichting instellen en de actieradius aflezen. Hierdoor weet je altijd wanneer je bij moet laden. Maar met een actieradius van 40 tot 80 km kom je wel een eindje. Dit maakt deze fiets een van de betere, volgens kenners zelfs de beste keuze. Deze Fietsfavoriet vind je hier.

Gazelle Bloom C380 HMS

beste elektrische mamafiets 2021Ook een goede kandidaat voor Beste Elektrische Mamafiets 2021 is de Gazelle Bloom C380 HMS. Op deze nieuwe en zeer luxe elektrische moederfiets doet de bekende fabrikant Gazelle een zeer kansrijke gooi naar de positie van Beste Elektrische Mamafiets 2021. De kinderen naar school brengen, een groot of klein boodschapje of een toertocht met de hele familie door het mooie landschap? Op deze ouderwets degelijke mamafiets kan het allemaal! Ook deze fiets is voorzien van een uitstekende middenmotor, de Shimano STEPS middenmotor deze keer, die je door weer en wind heen trekt. Natuurlijk is ook deze echte moederfiets voorzien van stuurvergrendeling, een lage instap en een traploos versnellingssysteem. Uniek aan Gazelle moederfietsen is dat ze voorzien zijn van speciale krasbestendige lak. Een veilig gevoel, in de buurt van een ondernemende peuter.

Geschreven door
More from Boyd

DIT zijn de beste elektrische mamafietsen van 2021!

Jarenlang rij je op je krakkemikkige stadsfiets rond en denk je niet...
Lees verder