Dit boek is een aanrader voor nieuwe moeders

Dit boek is een aanrader voor nieuwe moeders
Als jonge moeder staat je leven op z’n kop en kom je opeens voor allemaal nieuwe uitdagingen te staan. In het proces der gewenning is het hartstikke fijn om te lezen over de ervaringen, angsten en tips van andere moeders.

In dat genre vonden we op Linda nieuws vonden deze boekentip.

‘De Vlaamse Saskia de Coster (43) schreef het boek Nachtouders, over haar valkuilen als moeder. Haar zoontje is inmiddels vier jaar oud, maar voordat Saskia zich écht zijn moeder voelde, ging er heel wat aan vooraf.’

In haar boek legt ze uit wat ze met de titel Nachtouder bedoelt: dit slaat op hoe ontzettend vaak je opeens wakker bent terwijl je hoort te slapen. De nachten kunnen eenzaam zijn, en zijn het perfecte moment om je eens goed zorgen te gaan maken en te piekeren: ‘Wat ben ik in godsnaam aan het doen, ben ik wel een goede ouder? Of ben ik een mislukking?’

Een geruststelling is dat gelukkig elke moeder zich deze vragen stelt. Elke moeder maakt foute, en elke moeder leert er gelukkig van.

Maar het boek gaat niet alleen over het moederschap zelf, maar ook over de consequenties dit heeft voor je relatie. Saskia schrijft zelfs openhartig over vreemdgaan. Er rust een enorm taboe op het bespreken van deze moeilijkheden, waar dat volgens haar niet nodig hoeft te zijn.

Kortom, een eerlijk en openhartig boek wat erg welkom kan zijn in het leven van elke moeder.

Bron: Linda Nieuws

Lees ook: 25 Regels over opvoeden en kinderen (die je niet uit de boekjes haalt!)

Geschreven door
More from Anna van Oers

Bewijs! Kinderen van beroemdheden zijn stiekem ook gewoon vet goor

Al lijken hun instagrams nog zo dromerig; ook de kinderen van celebrities...
Lees verder