Dit wil je weten als je baby veel spuugt

Er zijn nogal wat ouders die het zullen herkennen: baby’s die na het drinken moeten spugen. En dan niet een klein ‘mondje terug’, maar vol overgave spugen. Meestal komt er ook gehuil bij kijken, want het is natuurlijk niet fijn als je eten niet wil blijven zitten waar het hoort. Maar er is nu iets waardoor je baby geholpen kan worden. 

Baby’s huilen, poepen, plassen en spugen. In de eerste maanden van het ouderschap sta  je erbij en kijk je ernaar en ben je vooral heel druk doende om uit te vogelen wat normaal is en wat niet. Een huilpiek tussen de zes en acht weken schijnt normaal te zijn volgens de babyboeken. Maar als je baby constant een slab om moet hebben, omdat hij de hele dag door spuugt…nee, dat is dan weer niet normaal. Over een ‘mondje teruggeven’ na de voeding hoef je je geen zorgen te maken, maar als het huilen en het spugen aanzwelt na het voeden, dan is het toch wel goed om contact op te nemen met het consultatiebureau of de huisarts. Misschien is er dan meer aan de hand.

Toen mijn zoon een paar maanden oud was, spuugde hij ook veel. We gingen een andere fles gebruiken (eentje waarmee hij minder lucht binnenkreeg tijdens het drinken) en letten erop dat hij niet te gulzig in korte tijd een fles leegdronk. Het ging beter, maar het duurde lang voordat de klachten over waren. Ik besefte niet dat het ook met de samenstelling van de flesvoeding te maken kan hebben. We gebruikten gewoon het huismerk van onze drogist en zijn daar nooit van afgeweken, maar er zijn ook alternatieven zoals Procare Affinity en daarover kan je consultatiearts of je huisarts je informeren. Procare Affinity is een dieetvoeding die speciaal gemaakt is voor baby’s met lichte spijsverteringsklachten. Uit onderzoek blijkt dat baby’s zoals mijn zoon er veel baat bij kunnen hebben. Het huilen vermindert, er is minder gasvorming in die kleine buikjes en het spugen neemt af. En dat soms als binnen 24 uur.

Wat het grote verschil is tussen Procare Affinity en gewone poedermelk voor baby’s? Het bevat gedeeltelijk gehydrolyseerde melkeiwitten (de eiwitten zijn in stukjes geknipt) en bevat minder lactose in vergelijking met standaard zuigelingenvoeding. Dit helpt de gevoelige babybuik de voeding makkelijker te verteren.

Wil je nu meer weten over de speciale dieetvoeding ProCare Affinity 0-12 maanden? Of juist over de Peutermelk? Lees hier meer. 

We hebben dit artikel geschreven met Mead Johnson Nutrition Affinity maar de inhoud is 100% van ons. 

 

 

Belangrijke Mededeling: De beste voeding voor zuigelingen is borstvoeding. Terugkomen op de beslissing om te stoppen met borstvoeding kan problemen opleveren. Voorts kan de introductie van gedeeltelijke flesvoeding de hoeveelheid beschikbare moedermelk doen afnemen. Voordat met flesvoeding wordt begonnen, moet aan de financiële voordelen van borstvoeding worden gedacht. ProCare Affinity 0-12 is een voeding voor medisch gebruik bij milde spijsverteringsklachten en dient te worden gebruikt onder toezicht van een zorgprofessional.

Lees ook
Geschreven door
More from Femke Sterken

15 redenen waarom de opvang the bomb is

Omdat de leidsters zo lief zijn en je kind daar ineens wel...
Lees verder