Een vleugje Aruba in Noordwijk aan Zee

Femke heeft een stukje Caribisch gebied in Nederland ontdekt. In Noordwijk aan zee is Strand(t)huys Buitengewoon dé plek om een zomerse dag door te brengen en met een mojito uit te kijken over zee en spelende kinderen.

Lees ook: 4x Vier de zomer in Rotterdam

Ik ben niet zo dol op strandtenten. Meestal is het er enorm druk en zitten er te veel hippe meisjes met strakke lijfjes. Maar misschien is dat een vooroordeel, want zo vaak kom ik er nu ook weer niet. Toch heb ik het idee dat Strand(t)huys Buitengewoon wel een uitzonderlijke plek is. Het is een stylish verantwoord zooitje ongeregeld met loungebanken, hangmatten en strandstoelen in het zand en daar omheen een schommel, een trampoline, een zandbak en genoeg speelgoed om je kind de hele middag mee te vermaken.

Toen Reinier, Max en ik hier vorige week neerstreken dachten we dat we in de hemel beland waren. Het was een vrijdagmiddag, dus het was er niet zo druk (ookal was de vakantie al begonnen) en het ademde een heerlijke sfeer. Max vond meteen een paar speelkameraadjes en ik bestelde een lekker broodje. Tot mijn grote vreugde trof ik op de menukaart ook broodjes voor kinderen aan: je kon er een bolletje met hagelslag bestellen (à 3,50 euro) en ook een broodje kroket of frikandel (à 3,75). Voor de volwassenen zijn er verschillende soorten wraps te bestellen, maar ook een clubsandwich (à 9,25 euro). Ik vond de prijzen qua lunch erg hoog, maar ’s avonds een kipsaté bestellen kost je 14,75 en dat vind ik redelijk schappelijk.

Bovendien schenken ze er ook heerlijke cocktails en dan kijk je niet op een eurootje meer. Ook leuk aan Strand(t)huys Buitengewoon is om gewoon mensen te kijken: je vindt hier de echt rijke Noordwijkers (dertigers met een paar kinderen die allemaal in de meest dure kleren gehuld zijn) en de nouveaux riche die hier hun zonnebankbruine huid komen bijkleuren en daar af en toe een selfie van maken. Toch is het allemaal niet storend, want alle soorten mensen lopen bij Buitengewoon door elkaar heen. Alsof je met z’n allen relaxed loopt te zijn op Aruba!

een klein stukje aruba in Noordwijk een klein stukje aruba in Noordwijk een klein stukje aruba in Noordwijk

Strand(t)huys Buitengewoon,
Zeereep 104
strandafrit 21

www.strandhuis-buitengewoon.nl

Lees ook: Toen peuter Max het weekend van zijn leven had (en ook een klein trauma opliep)

Lees ook
Geschreven door
More from Femke Sterken

Een baby van een ander op social media zetten? Doe maar niet!

Een pasgeboren baby op Facebook. Leuk hoor, maar misschien moet je het...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.