Feit: kinderen krijgen hun intelligentie van hun moeder (wisten wij natuurlijk al)

Volgens wetenschappers bepalen de genen van de moeder hoe intelligent kinderen zijn, de vader schijnt hier geen verschil in te maken. Dit komt omdat het gen voor intelligentie zich op het X chromosoom bevindt, en vrouwen er hier uiteraard twee van hebben, en mannen maar één.

via GIPHY

Daarnaast schijnen de cognitieve functies die wel worden doorgegeven via de vader, automatisch uitgeschakeld te worden. Wreed he? 

Dit hele verhaal geldt trouwens vooral voor mannen, vrouwen hebben iets meer kans om wat van de intelligentie van de vader te krijgen. Maar ook voor dochters is de kans vrij groot dat de verstandelijke vermogens bij de moeder vandaan komen. Uit een groot onderzoek in 1996 blijkt dat het IQ van de moeder een hele goede voorspeller is voor het bepalen van de intelligentie van het kind.

Maar goed, aan het einde van de dag zijn de genen natuurlijk maar een heel klein deel van hoe het leven en de ontwikkeling van een kind vordert. Maar dat vertellen we onze mannen niet, al die intelligentie die in onze kinderen zit komt natúúrlijk gewoon door ons.

via GIPHY
 

bron: independent

Lees ook: Alle onderzoeken tijdens je zwangerschap op een rijtje gezet

 

Geschreven door
More from Anna van Oers

Dit is wat er zo jammer is aan de baby’s van tegenwoordig

De illustratrice Becky Barnicoat, die eerder al alle ranzige dingen die alle...
Lees verder