Femke heeft een superleuke vakantietip (en het is hééél dichtbij)

Niets leuker dan het internet afstruinen naar leuke vakantieadresjes. Vroeger (pre-kindertijdperk) gingen Femke en haar man vaak spontaan ergens naartoe, maar nu ze een vijfjarige zoon hebben luistert het iets nauwer. Er zijn nu meerdere wensen om rekening mee te houden. En hoe leuk als je weer eens een plekje vindt waar je wensen vervuld kunnen worden.

Voor een actieve kleuter, die opgroeit in de stad, is er niets fijner dan op vakantie te  gaan naar een gebied waar je lekker de natuur in kan en avonturen kunt beleven. Voor twee hardwerkende ouders is er niets fijner om op vakantie te gaan naar een ruime fijne plek waar ontspanning en rust de boventoon voeren. Nou die ingrediënten heb ik gevonden en wel hier:

In het zuiden van België, tussen de steden Charleroi, Philippeville en Beaumont, liggen de meren van de Lacs de l’Eau d’Heure. De stuwdam biedt een toren met echt mooi uitzicht en je kunt er de waterkrachtcentrale bezoeken. Maar direct aan de oevers van het grootste merengebied van België vind je dus ook het prachtige villapark Golden Lakes Village. De vakantiehuizen bieden ruimte aan 4 tot 8 personen, zijn van alle gemakken voorzien en hebben een prachtig uitzicht. Er zijn villa’s met één of twee badkamers en met speciale kinderkamers, compleet met babybedje, luiermatras, babybadje en veiligheidshek. Ideaal voor een gezinsvakantie.

Vanaf het vakantiepark zijn er tal van mogelijkheden voor onbegrensd waterplezier. Je kunt er kayakken, een boottocht in het amfibivoertuig de Rode Krokodil en er zijn kabelbanen (ook al voor kinderen vanaf drie jaar). Vlak naast het park is een enorm waterpark en (dat vind ik zelf om van te watertanden) een spa- en wellnesscentre. Rond de meren zijn wandel- en fietsroutes uitgezet. Er is genoeg te doen. Golden Lakes Village is bovendien een prima vertrekpunt om de Belgische Ardennen te ontdekken.

Maar dit park is niet alleen in de zomer leuk, ook voor de herfst zijn er genoeg activiteiten te vinden die niet per se om 25 graden met zon vragen:

  • Ga bijvoorbeeld met het hele gezin aan de kabelbaan hangen in Natura Parc, hier zijn tien parcours uitgezet die tot wel 25m boven de grond gaan! Door de verschillende moeilijkheidsgraden is het voor iedereen toegankelijk, zelfs voor kinderen vanaf 3 jaar.
  • Regent het? Ga lekker naar het Aquacenter! Hier vind je prachtige binnen- en buitenzwembaden, Jacuzzi’s, waterkanonnen en genoeg leuke speeltoestellen voor de kleintjes. Kortom, een spa-dagje voor de ouders (als je het geluk hebt dat je kinderen oud genoeg zijn) en pret voor de kinderen.
  • Mocht je er toch een dagje uit kunnen piepen zonder de kinderen dan is er een prachtige spa. Bij l’Heure du bien être vind je een hartstikke groot aanbod aan wellness en spa-faciliteiten. Er zijn jacuzzi’s, verschillende soorten sauna’s, een hammam en van die héle koude baden.

Omdat ik toch ook wel wat van de rest van de Ardennen wil zien, ben ik verder gaan speuren naar leuke stadjes in de buurt en zo stuitte ik op Treignes, een dorp vol musea. Ik weet zeker dat mijn zoon meteen enthousiast begint te springen als ik hem vertel dat er een Spoorwegmuseum is dat de geschiedenis van het spoor, van de stoomlocomotief tot de dieseltrein, op ware grootte en met schaalmodellen verbeeld.

Maar er zijn nog meer musea die mijn zoon leuk zou vinden:

  • Er is een museum en park van de prehistorie, mijn zoon vindt weinig leuker dan vragen stellen over hoe onze voorouders leefden.
  • Het museum Arthur Masson. Dit museum is vernoemd naar de Belgische schrijver, maar gaat vooral over het vroegere leven in een dorpje in de Ardennen. Er staan drie oude schooltjes waar nu verschillende onderdelen van het museum zijn gevestigd. Het hoogtepunt van het museum is de  ‘Spektakelparcours’. Op dit parcours wordt aan de hand van een licht- en geluidsshow het oude leven in de Ardennen beschreven.
  • Ook niet overslaan: het Ecomuseum van Viroin. Alleen de 16-eeuwse Kasteelhoeve waar het museum in zit is al een bezichtiging waard. Maar het is ook echt leuk en interessant voor kinderen om in het museum alles te leren over oude ambachten en tijdloze beroepen zoals bakker, smid, klompenmaker.

Je moet sowieso even hier kijken, want hier vindt je nog meer leuke activiteiten om met kinderen te ondernemen in Wallonië. Zo en dan ga ik nu een lekker Belgisch biertje uit de koelkast pakken en me verheugen op onze volgende vakantie (die ook nog eens geen drie uur vliegen vereist)!

We hebben dit artikel geschreven in samenwerking met België Wallonië Toerisme, maar de inhoud is 100% van ons. 

Geschreven door
More from Femke Sterken

Dit is hoe de Denen seksuele voorlichting geven (pas op: kan schokkende beelden bevatten)

Het gesprek gaat een keer komen. Of je hebt het zelfs al...
Lees verder