Beste Diederik van Dijk, ga weg met je anti-abortus flyer (of ga jij al die ongeplande kinderen opvoeden?)

Het is deze week de ‘Week van het Leven’, waarin anti-abortusactivisten lobbyen voor het afschaffen van abortus. Vala wordt er ieder jaar weer kwaad van. Tenslotte heeft niemand anders dan een vrouw zelf iets te zeggen over of zij wel of niet een kind zou moeten krijgen. Dus kan iemand ipv het recht op abortus deze idiote week even afschaffen?

Ieder jaar krijg ik weer een rolberoerte als ik op de radio reclames over de ‘Week van het Leven’ hoor. Ieder jaar vraag ik me weer af hoe het mogelijk is dat het in geciviliseerd land als Nederland toegestaan wordt dat vrouwen worden geïndoctrineerd en beschuldigd mbt tot iets dat volledig hun eigen recht en keus is. Tijdens de ‘Week van het Leven’ beklimmen anti-abortusactivisten de barricade. Zogenaamd ter bescherming van alle ongeboren, ongeplande kindertjes en hun brute moeders die overwegen hun zwangerschappen af te breken. In werkelijkheid natuurlijk alleen maar ter onderdrukking van de vrouw. Tenslotte is anti-abortus helemaal niet hetzelfde als pro-leven. Als dat leven er eenmaal is, kijken de baarmoederbeschermers er namelijk niet meer naar om. Dan mag mama het zelf uitzoeken met haar baby. Barmhartigheid tot aan het geboortekanaal.

LEES OOK: Nee, mijn zoon is geen superheld. Hij is gewoon autistisch.

Dramatische flyer

Voorop in de gelederen gaat dit jaar Diederik van Dijk, voorzitter van het Platform Zorg voor Leven en lid van de Eerste Kamer voor de SGP. Van Dijk leek het wel een goed idee om deze keer ipv tranentrekkende radiocommercials, dramatische flyers te verspreiden waarin te lezen valt hoe er ieder jaar 30.000 baby’s vermoord worden en wat een schande dat is. ‘Als samenleving moeten we dit niet gewoon vinden’ aldus Van Dijk. We ‘missen namelijk al 1 miljoen kinderen sinds de invoering van de abortuswet’. Maar ik betwijfel ten zeerste of de heer Van Dijk deze kinderen echt zo mist. Ik denk namelijk niet dat hij zich om hen bekommerd zou hebben, waren zij wel ter wereld gekomen. Maar het staat wel lekker betrokken op je cv natuurlijk: ‘Redder van het Ongeboren Leven’ (ROL). Dan heb je wel een streepje voor als je straks op Petrus z’n poort staat te kloppen. Terwijl al die gevallen vrouwen doelloos moeten blijven dwalen. Ongewenst zwanger worden blijft tenslotte hoe dan ook wel zondig, ook al heb je dat kind uiteindelijk toch gekregen.

Misdadig

Omdat abortus heel vaak nog een taboe is worden er nog steeds veel kinderen geboren bij tienermeisjes, of bij vrouwen die niet in staat zijn voor hun kind te zorgen. Het krijgen van een kind dat je eigenlijk niet wilde, of niet in staat was te kunnen krijgen, is direct gelinkt aan armoede, psychologische schade en kansenongelijkheid. Proberen vrouwen te dwingen moeder te worden terwijl zij daar eigenlijk emotioneel, fysiek, financieel, of anderszins niet toe in staat zijn is wat mij betreft dus misdadig. Omdat je daarmee willens en wetens het welzijn en daarmee dus het leven van een ander in gevaar brengt. En ook nog zonder dat daar enige reden voor is, Tenslotte, wie heeft er last van als een foetus niet uitgroeit tot een kind? Diederik van Dijk en zijn barmhartige samaritanen in ieder geval niet. De foetus zelf ook niet, want die heeft nog geen bewustzijn en leeft bovendien alleen nog maar bij gratie van de vrouw wiens lichaam hij nodig heeft om te groeien. En de samenleving ook niet, want die hoeft er dan ook niet voor te betalen. Dat noemen we een win-win situatie: iedereen wordt er beter van. Als je het dan over naastenliefde hebt…

Stemmingmakende agendapushing

Eerlijke en gedegen voorlichting: prima. Vrouwen hebben recht om te weten wat er mogelijk is en waar ze terecht kunnen als zij besluiten hun ongeplande zwangerschap voort te zetten. En natuurlijk moeten vrouwen die hun zwangerschap het liefst niet willen afbreken steun en hulp krijgen. Maar onder het mom van naastenliefde een opruiend en beschuldigend pamflet verspreiden in een week die gestoeld is op valse betrokkenheid en alleen maar bedoeld is om vrouwen hun rechten af te pakken en hen klein te houden heeft niks met naastenliefde, of liefde voor het leven te maken. Diederik van Dijk en zijn vrienden hadden zich echt niet over de wiegjes van die 1 miljoen kindertjes gebogen die wij zogenaamd verloren zijn. Zij hadden hen niet gewiegd, gevoed, gekleed en opgevoed. En dat zullen ze nooit doen, hoeveel levens ze ook ‘redden’ met hun stemmingmakende agendapushing. Liefde voor het leven toon je door te waarborgen en te beschermen wat er al is, zodat dat kan floreren. En dat wat er wellicht had kunnen zijn te behoeden voor een leven dat je helemaal niemand gunt. Dát is naastenliefde.

Hé psssstt… Wij hebben trouwens een geweldige Sint-tip voor je (schoon)moeder!

LEES OOK: Ja, ik werk fulltime. Maar nee, ik heb geen haastgezin.

Geschreven door
More from Vala van den Boomen

Geen piemel, geen kind – en waarom dat gewoon discriminatie is

Afgelopen week werd bekend dat vruchtbaarheidsbehandelingen voor lesbische stellen en alleenstaande vrouwen...
Lees verder