Gossip voor moeders: de zomer van Rafael en Sabia…

Let’s face it: als moeder heb je nog maar weinig tijd voor jezelf. En de tijd die je hebt, gebruik je niet altijd even effectief. Na een woede-aanval van een peuter heb je namelijk weinig zin in een pittige documentaire of een moeilijk boek. Dus wat doe je met die bijeengesprokkelde vrije minuutjes op een dag? Juist: Achterklap van nu.nl of de privépagina van de Telegraaf. Gewoon even kijken wat de zorgen van de happy few zijn…Vandaag het verhaal van Sabia, Rafael met een bijrol voor Sylvie.

Ik zal het maar eerlijk bekennen: ik houd van een lekkere roddel. Waarom? Het leidt me af van het gewone dagelijkse. Er is zoveel om je zorgen over te maken en om van wakker te liggen, om te regelen of schoon te maken…als ik even wil vluchten, vlucht ik in de problemen van BN’ers of beroemdheden. De ene keer is dat het huwelijk van Beyoncé de andere keer het alcoholprobleem van Martijn Krabbé. Deze zomer houdt de relatie van Raf en Sab mijn gemoederen bezig. De bladen en online gossiprubrieken staan er vol van, want wat is daaaaar nu precies gebeurd?

LEES OOK: Wat wij kunnen leren van deze 7 beroemde stellen (even lekker roddelen!)

Voor degenen die het verhaal niet helemaal op hun netvlies hebben staan, hier een korte samenvatting: In 2005 trouwde socialite en actrice Sylvie Meis in een prinsessenjurk met voetballer Rafael van der Vaart. Er was een traan, gekopieerd van Maxima, en het ietwat overdadige (en dat is een understatement) huwelijk werd gefilmd door SBS6 (tegen een flink bedrag uiteraard) maar een punt van gemaakt: dit was een celebritykoppel waarmee je rekening had te houden. Smeuïg waren de verhalen dat Sylvie en haar vriendin Touriya Haoud er klaarblijkelijk samen een missie van hadden gemaakt om een rijke man aan de haak te slaan en dat een voetballer boven aan de lijst stond. Destijds vond ik zulke informatie nog moeilijk te geloven, maar hoe langer de soap duurt hoe meer ik denk: dit zijn echt heel erg rare mensen.

Rafael voetbalde, Sylvie ging shows in Duitsland doen en werd covermodel voor verschillende merken en er werd een zoontje geboren: Damián. Stralend zag je ze gedrieën vakantie vieren op Ibiza en rode lopers bewandelen. Slank, gebruind, met helderwitte tanden en altijd met dezelfde glimlach. Ookal dacht ik dat zoveel geluk niet kon bestaan, toch benijdde ik het. En toen viel De Klap in de nacht van 2012 op 2013, en bleek dat het huwelijk van Raf en Syl al lang over was. Ze hadden een hele tijd geveinsd dat ze nog gelukkig waren, omdat het zakelijk niet handig was om uit elkaar te gaan. Mijn bek viel open. Dat nep zo fake kan zijn. Ongelofelijk. En maar lachen, vanwege de cash, en zorgen dat de volk je nog leuk en schattig vindt. Ik geloof serieus dat ik te naïef ben om te geloven dat de wereld zo in elkaar zit, maar Raf en Syl bewezen het.

Het geheel ging van kwaad tot erger trouwens, want hoewel Sylvie net na het Klap-incident nog met haar bestie Sabia ging shoppen, bleek na korte tijd dat haar bestie (die ook getrouwd was) er met Raf vandoor ging. Er werden over en weer wat hatelijkheden gesmeten en uiteindelijk ging Sylvie van liefde naar liefde (allemaal ontzettend rijke en foute gasten, als je het mij vraagt) en bleven Raf en Sab samen. Ze wilden heel snel aan een kindje beginnen, konden we in Privé of Story lezen. Terwijl ze beiden nog koud gescheiden waren en beiden ook al kinderen hadden, moest er rap rap nageslacht gemaakt worden. Man, ik kreeg er nogal een nare smaak van in mijn mond. En vroeg me af: bestaan deze mensen echt? En zo ja, zijn ze heel erg dom of zorgen rijkdom en roem ervoor dat je helemaal afvlakt op emotioneel gebied.  Is het niet normaler om eerst eens je scheiding te verwerken of tenminste je kinderen je scheiding te laten verwerken? Maar neee, het leek hier puur en alleen te gaan om het geluk van Raf en Sab. We konden er allemaal van meegenieten. Op elke tribune en elk feestje zaten ze voor het oog van de fotografen te tongen, zodat ze fijn op alle covers van de roddelbladen kwamen. Uiteindelijk werd er inderdaad een zwangerschap aangekondigd en dat ging mis. Heel treurig natuurlijk, maar gelukkig rouwde de hele wereld mee, want daar werd wel voor gezorgd. Ik weet niet hoe deze mensen het doen, maar ik geloof echt dat we hier te maken hebben met het kaliber: ‘Hoi, roddelfotograaf, ik ga straks een koffietje doen in de PC Hooftstraat, kom je me ff fotograferen, dan wil ik ook nog wel wat zeggen over hoe FANTASTISCH mijn leven is.”

Maar nu zijn we pak em beet een jaartje verder en deze zomer stond de relatie van Raf en Sab op losse schroeven, zo wilden alle bladen (online en print) ons doen geloven. Raf kreeg een voetbalcontract in Spanje en Sab ging niet mee. Oh, maar ze bleek wel zwanger. Oh en het huis in Duitsland werd leeggehaald door de vader van Raf, maar Sab ontkende alles: Raf en zij zouden Nog Supergelukkig zijn en de zwangerschap was Echt. Een vriendin schreef op facebook: ‘ik geloof dat we hier te maken hebben met een Tara Singh Varmaatje…’(weet je nog: die politica die verzon dat ze kanker had) en ik moest haar gelijk geven. Afgelopen woensdag gaf Sab het EINDELIJK zelf toe: Raf en zij zijn niet meer. Volgens haar hadden ze het zojuist aan de telefoon uitgemaakt. Maar ze is wel ECHT dertien weken zwanger. Oh en ze heeft de afgelopen tijd meerdere malen aan zelfmoord  gedacht. Dat we het even weten. Van tongend op een tribune naar zelfmoord. En dat alles in een jaar of twee. Heeft dat met een persoonlijkheidsstoornis te maken? Of is dat werkelijk wat een leven in de spotlights met je doet?
Serieus. Als je zo verliefd bent op een man dat je zelfs het feit dat het de geliefde van je beste vriendin was terzijde schuift…Als je zo verliefd bent dat je meteen een kind van deze man wil….Als je zo verliefd bent dat je de vader van je kinderen verlaat….dan moet er wel iets HEUL ERGS gebeurd zijn als je dat allemaal weer opbreekt, nietwaar? (Ik ben me er trouwens bewust van dat ik hier meer focus op Sab dan Raf, maar dat heeft te maken met twee dingen: 1. Raf houdt wijselijk zijn mond. 2. Ik heb het idee dat die jongen een speelbal is die eerst in de handen van Syl lag en daarna in de handen van Sab.)

Nou ja. Ik denk er het mijne van. Terwijl ik ‘s nachts niet kan slapen omdat mijn peuter me wakker houdt. Of als ik te moe ben om een boek te lezen maar het nog wel kan opbrengen om achterklap van nu.nl te checken. Of als ik in de trein zit en me verveel. Feit blijft dat mijn fascinatie met de rich and famous natuurlijk te maken heeft met het aloude gevoel van ‘wat als ik zo’n leven leidde?’…maar ach, als je de gossipsites net zo goed leest als ik, kom je er heel snel achter dat méér glitter and glamour ook méér ellende betekent. Dus dan maar ploeteren voor je centen en geen villa’s, designers jurken, tassen en schoenen.

En nu ga ik naar de speeltuin met mijn tweejarige. Mijn nanny heeft vandaag vrij.

LEES OOK: 9 dingen die je te wachten staan als je een meisje krijgt/hebt…

Geschreven door
More from Femke Sterken

Toen de feromonen Femke om de oren vlogen…

Femke heeft er weleens iets over gehoord: flirts tussen vaders en moeders...
Lees verder