Heerlijk! Zomervakantie vieren in een écht Frans kasteel

Nog op zoek naar een adresje voor de zomervakantie? Frankrijk is altijd een goede optie. Lekker eten, mooie landschappen, en een goed klimaat. En je kunt er lekker met de auto heen (lees, je complete huisraad meenemen). 

Het Domaine d’Essendiéras is 360 hectare groot en is met zijn twee kastelen een waar hoogtepunt van de streek. Het landgoed in de Dordogne heeft prachtige uitzichten en ligt in een park met een 9 holes golfbaan. Het landgoed is vaak gebruikt als decor in Frans- en Engelstalige films. Het wordt gerund door een Nederlandse familie. Er zijn overal speelplekken voor kinderen met trampolines, voetbalvelden en jeu de boules-banen. Daarnaast zijn er zelfs meerdere zwembaden, en is er veel natuurzwemwater. De prachtige meertjes hebben fijne strandjes om lekker op te picknicken of zonnebaden.

In de buurt is genoeg te doen voor de actieve vakantieganger; je kunt er wandelen, fietsen en zwemmen. Ook is er voor de cultuurliefhebber genoeg te zien; alleen al in de kastelen zelf. Op het landgoed liggen verschillende Franse dorpjes met winkeltjes en restaurants en daarnaast kun je uiteraard ook gewoon heerlijk eten in het restaurant op het terrein.

Er zijn meerdere typen accomodaties; vakantiehuizen en appartementen. De vakantiehuizen zijn doorgaans voor 4 tot 6 personen en sommige hebben een eigen zwembad. De appartementen zijn voor maximaal 4 personen maar als je er meerdere huurt kunnen deze met elkaar verbonden worden. Als je fan van kamperen bent; dit kan hier ook! Er is een kleine camping voor ongeveer 12 personen.

Kijk hier voor meer informatie.

   

Beeld: Domaine d’Essendiéras

Lees ook: Deze kleinschalige familiecamping in Frankrijk is helemaal het einde

Geschreven door
More from Anna van Oers

Ideaal voor na het schaatsen: snel­le erw­ten­soep met hot­dogs

Het echte winterweer heeft zich weer aangediend en dat vraagt om stevige...
Lees verder