Heftig: deze Siamese tweeling werd afgelopen vrijdag gescheiden

Heftig: deze Siamese tweeling werd afgelopen vrijdag gescheiden
De Amerikaanse Jadon en Anias McDonald zaten dertien maanden lang met hun hoofden aan elkaar vast, maar werden vrijdag in een ingrijpende marathonoperatie van 27 uur (!) van elkaar gescheiden.

CNN meldt vandaag dat de ‘kleine strijders’ de eerste 72 uur na de heftige operatie goed zijn doorgekomen. De jongetjes zijn stabiel en doen het – naar omstandigheden – goed. Anias had zaterdag nog last van toevallen, maar deze zijn inmiddels verholpen met medicatie. De situatie van Jaden is iets verontrustender. Hij is op dit moment nog aan de linkerzijde van zijn lijfje verlamd. Volgens Christian, de vader van de jongens, is dit echter niet iets waar de betrokken arts zich nu echt zorgen om maakt.

Voorlopig liggen de twee nog apart van elkaar aan allerlei medische apparatuur. Hun vader kijkt vooral uit naar het moment dat de broertjes weer herenigd kunnen worden: “Ik kan niet wachten om ze naast elkaar te kunnen leggen zodat ze elkaar kunnen zien,” zegt Christian tegen CNN. “Dat wordt een geweldige dag.”

Lees ook: Onwaarschijnlijk lief! De bijzondere band tussen tweelingen

Bronnen: CNN, Facebook (beeld)

Geschreven door
More from Lisa

Doen: met de kids eten bij Flavor’s in Den Haag

Zijn jullie binnenkort in de buurt van onze hofstad? Ga dan vooral even...
Lees verder