Hoe Vala en Mario, ondanks de babydrukte, van hun huis toch een kerstparadijs maakten

Als je net een baby hebt, heb je het superdruk. Eigenlijk staat het leven gewoon een beetje stil. Maar zeker tijdens de feestdagen is het wel zo leuk om er toch nog wat te maken. Vala en Mario zaten dus met een beetje kerststress.

Sinds baby Arwen geboren is, doen we weinig meer aan ‘home deco’. Waar Mario vorig jaar de kerstboom al binnengesleept had toen december nog maar nauwelijks begonnen was, troffen we onszelf dit jaar aan in een ontploft huis vol ondergespuugde hydrofielen, rammelballen en speentjes. Weinig feestelijk, om het maar even zacht uit te drukken. Jammer, want wij houden wel van een beetje gezelligheid. Maar ja, zie tussen de flesjes, de poepluiers en de huiluurtjes door je huis maar eens om te toveren in kerstsferen.

Vooral Mario zat in zak en as, want als het aan hem ligt kan het niet kerstig genoeg zijn. En dan zijn er natuurlijk nog die twee kleutertjes voor wie het eigenlijk ook geen Kerst is zonder fonkelend opgetuigde boom, kaarsjes en mooie glimmende slingers. Dus we voelden ons al ontaarde ouders, aangezien de hele straat de verlichte rendieren al lang en breed in de voortuintjes had staan, terwijl er bij ons nog geen streng kerstverlichting te bekennen was. Merry Christmas? Nou, niet als je de musketkransen heel sneu gewoon uit de verpakking moet eten, in plaats van uit de boom.

Gelukkig kom je met een kleine baby heel vaak bij de Hema. Je hebt namelijk nooit genoeg hydrofielen, flessenborstels en rompertjes, dus de gemiddelde jonge ouder staat daar ongeveer drie keer per week weer gelukzalig een mandje vol te laden. En het was dan ook tijdens één van die middagen dat wij tot de verheugende ontdekking kwamen dat Hema niet alleen het paradijs is voor all things baby, maar dat je in één moeite door ook gelijk je hele kerstarsenaal kunt meenemen. Niet alleen heel erg leuk, maar ook gewoon erg praktisch. Want met Hema’s aanbod van kerstpullen tover je in een handomdraai je babyhuis om in een kersthuis. Snel en eenvoudig, wat voor jonge ouders bepaald geen overbodige luxe is.

En dus hebben Mario en ik nu toch nog een echte onvervalste Kerst. Met een boom, kaarsjes, slingers en alles wat je nog meer moet hebben voor dat enige echte kerstgevoel. Een babyhuis blijft het voorlopig ook nog wel, want zolang Arwen baby is, zijn de hydrofielen en de rammelballen nou eenmaal niet aan te slepen. Maar ons babyhuis is inmiddels óók een kersthuis. Gezelliger wordt het toch gewoon niet?

Hoe dat ging zie je in het filmpje hieronder:

 

logo

 

Ook nog kerstspullen nodig? Wil je je babyhuis omtoveren tot kersthuis? Of ben je nog op zoek naar de perfecte kersttrui? Bij Hema vind je alles voor de feestdagen. 

 

 

Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking met Hema, maar de inhoud ervan is van onszelf. Lees hier alles over ons advertentiebeleid

Advertisement

Geschreven door
More from Vala van den Boomen

10 Keiharde waarheden van het moederschap die niemand je vertelt

Als je voor het eerst moeder bent geworden kom je vaak tot...
Lees verder