‘Ik mag eindelijk nieuwe mannen zoenen’

alleenstaand, alleenstaande moeder, stellen zijn saai
Iedere week interviewt Femke een vrouw over haar gezinsleven. Wat maakt haar blij? Wanneer is ze het spuugzat? En welk cijfer geeft ze haar bestaan? Deze keer: Ingrid (38), moeder van Sam (4) en Josje (7), gaat scheiden van Jeroen (40)

“Laat ik eerlijk zijn: het is natuurlijk een drama. Jeroen is nu een maand bij me weg en dat is zwaar. Vooral voor Sammie en Jos. Er gaat geen dag voorbij of ze vragen wanneer pappa weer thuis komt wonen. Antwoorden dat dat waarschijnlijk nooit meer gaat gebeuren, gaat me niet goed af. Ik krijg telkens tranen in mijn ogen. Moet ik aan werken.”

Huisje, boompje, beestje was het plan
“Zo had ik het niet bedacht. Huisje, boompje, beestje was het plan en nu is de boel gruwelijk in elkaar gedonderd. Niet eens omdat één van ons vreemdging of omdat we niet meer van elkaar houden, maar omdat we het samen gewoon niet rooien. Er was elke dag ruzie. Over alles. De opvoeding, het huishouden, de financiën, het feit dat hij geen ambities heeft en ik wel, het verhuizen naar een nieuwe stad. Over niets waren we het eens. En ik begon steeds harder te schreeuwen. Zo hard dat de kinderen soms wakker werden en begonnen te huilen. Dat is erg. Dat besefte ik ook wel. Maar dat Jeroen daarom daadwerkelijk weg zou gaan, dat had ik niet verwacht. Diep in mijn hart weet ik dat het onvermijdelijk was. Het is voor iedereen beter als wij niet meer samen in één huis wonen. Ook voor Sam en Jos. Al snappen ze dat nu nog niet.”

De wereld ligt voor me open
“Ondertussen kan ik de stellen in mijn vriendenkring niet luchten of zien. Aan de buitenkant lijkt het alsof het allemaal fantastisch gaat, maar zo zagen Jeroen en ik er een half jaar geleden ook nog uit. Ik houd me maar vast aan de gedachte dat ik een heel spannende tijd tegemoet ga op liefdesgebied. Joh, de wereld ligt voor me open. Stellen zijn saai en singles grijpen het leven bij de ballen. Na een relatie van vijftien jaar en heel veel werktuigelijke seks mag ik eindelijk weer eens nieuwe mannen kussen. En ik ga ervan genieten.
Als ik uitgejankt ben.”

Ingrids cijfer: 5 (maar ik zie een stijgende lijn!)

Geschreven door
More from Femke Sterken Lees verder