Wat heb je nodig (voor 4 personen):
- 250 gram eiermie
- 10 gram sesamzaad
- 360 gram kipfilet
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels olijf- of arachideolie
- 150 ml verse woksaus sesam-soja
- 760 gram Aziatische wokgroente (peulen, tatsoi, gele wortel en groenen paprika)
- 2 eetlepels sesamolie
Wat moet je doen?
- Breng een ruime pan water aan de kook. Neem de pan, als het water kookt, van het vuur en laat de noedels 4 min. wellen. Doe ze in een vergiet, spoel kort onder koud stromend water en laat uitlekken.
- Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
- Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de olie in de wok en roerbak de kipreepjes, knoflook en woksaus 3 min. Voeg de wokgroente, behalve de blaadjes tatsoi, toe en roerbak nog 4 min.
- Schep de tatsoi, sesamolie en de noedels erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer dit gerecht in een kom en bestrooi met het sesamzaad.
(bron: Albert Heijn, beeld: Albert Heijn)