Met deze tips wordt tandenpoetsen een makkie

Je kinderen hun tanden laten poetsen kan nogal een ding zijn, en gaat vaak gepaard met een hoop rondvliegende tandpasta, een spanningsboog van 1 seconde en het noodgedwongen goed vasthouden van een kinderhoofdje om alle hoekjes te kunnen bereiken. 

Daarom vertelde een moeder onlangs haar grote tandenpoetstruc aan de wereld. Om haar dochter aan te sporen haar tanden beter te poetsen besloot moeder Hannah Woodman namelijk thuis een tandartspraktijk na te bootsen. Hannah vertelde The Mirror dat ze begint met haar dochter te vragen om even in de wachtkamer te wachten, en dat ze haar vervolgens de badkamer in roept. Vervolgens begint ze de tanden van haar dochter te tellen terwijl de assistent (haar man) notities maakt. Hierna poetst ze de tanden van haar dochtertje, terwijl ze haar complimenteert met hoe goed haar gebit er uit ziet. Wanneer ze klaar zijn mag haar dochtertje doorlopen naar de ‘receptie’ waar ze de neprekening betaalt. Hannah Woodman kan zich voorstellen dat deze methode niet voor iedereen werkt of bruikbaar is maar bij hen thuis heeft het de hele avond-route versoepeld en veranderd. “Het is nu totaal stress-vrij!”

Dit klinkt natuurlijk als een ontzettend leuke manier om dit -normaal ingewikkelde- proces uit te voeren maar waarschijnlijk is het iets te bewerkelijk voor de meeste gezinnen. Op Huffington Post vonden we gelukkig nog meer tandenpoets-tips, die misschien iets makkelijker in de praktijk te brengen zijn.

Stickers

Een van de meest gebruikte methodes is een week of maand-kalender met daarop genoeg ruimte om een mooie sticker te kunnen plakken voor elke succesvolle poetsbeurt. Een volle kalender betekent een (klein) cadeautje. Uiteindelijk kan dit heel goed werken, doordat de gewoonte op deze manier inslijt.

Tandenborstel

Veel elektrische tandenborstels voor kinderen hebben tegenwoordig een timer. Op deze manier kan je het tandenpoetsen in een soort spel veranderen. Ook kan het handig zijn nog een extra tandenborstel bij de hand te hebben. Als je kind de neiging heeft de tandenborstel vast te houden of vast te klemmen met zijn/haar tandjes, kun je ze de extra tandenborstel geven als vervanging. Zo kan je ongestoord door met de tandenborstel die het werk doet.

Techniek

Er zijn tegenwoordig meerdere apps  te downloaden die het tanden poetsen voor kinderen een stuk makkelijker kunnen maken. Met de Brush Busters app van Philips krijg je bijvoorbeeld een poppetje te zien met vuile tanden, en terwijl de tanden van je kind worden gepoetst verdwijnt ook het vuil van zijn tanden. Wedden dat je zo de aandacht van je kinderen beter kan vasthouden?

Bron: Huffington Post

Lees ook: Je kind in de houdgreep met tandenpoetsen, is dat echt nodig?

Geschreven door
More from Anna van Oers

Een lekker vol huis; dit gezin heeft 2 kinderen en 4 poolhonden

Kun je het je voorstellen? Dit gezin heeft zó veel leden onder...
Lees verder