Dit mist Femke verschrikkelijk tijdens haar vakantie in Frankrijk!

Femke viert op dit moment met zoon Max (3,5) en man Reinier vakantie in Zuid-Frankrijk. Ze geniet zich te pletter, maar één ding leidt tot grote frustratie…

Ik zit dit te tikken in de schaduw van een piepklein huisje (meer een soort caravan) op een camping in Frankrijk. Ja hoor, ook ik ben overstag gegaan. Voor mijn zoon moesten we op zoek naar speelkameraadjes en die heb je nu eenmaal niet bij een afgelegen huis ergens in de onherbergzame binnenlanden van Portugal/Italië/Spanje. Ik zag wel een beetje op tegen het verblijf op een camping, vooral tegen het gebruik van zo’n gemeenschappelijk toiletgebouw, maar het valt me alles mee. Of eigenlijk: ik vind het heerlijk hier. Max wordt op sleeptouw genomen door meiden van acht jaar en wij zitten voor het eerst sinds jaren hele boeken uit te lezen aan de rand van het zwembad.

Er is echter één ding waarvan ik knettergek word. En dat is dat gedoe met internetten in het buitenland. Je zou toch zeggen dat we inmiddels wel beland zijn in een tijdperk waarin je ook op vakantie gewoon net zo veel en goed gebruik zou moeten kunnen maken van je internetbundel als in Nederland. Mooi niet dus. Ik zet mijn telefoon slechts af en toe op roaming (maar ben als de dood dat dat ontzettend veel geld kost) en dan zie ik boven in mijn schermpje geen 4G staan maar die luizige E die aangeeft dat er te weinig bereik is. Op de camping is trouwens wel wifi, maar die is reuzebelabberd. Je mag twee uur per keer internetten en dan nog duurt het zo ongeveer een uur voordat je een whatsapp naar Nederland gestuurd hebt. Mijn facebook-tijdlijn bekijken, kan dus niet en daarom heb ik geen idee hoe het gaat met mijn vrienden. Ook ben ik totaal verstoken van nieuws. Dat vind ik aangaande terroristische aanslagen nog niet zo erg, maar dat ik nu niet weet hoe het met Xess Xava (de baby van Yolanthe is), trek ik slecht.

Ouderwets gedoe, dat is het. Gisteren heeft Max, die dol is op pony’s en paarden, voor het eerst op een shetlandpony gezeten. Daar heb ik natuurlijk een te schattig filmpje van gemaakt die ik direct aan mijn ouders wilde versturen, maar tot mijn grote frustratie kreeg ik na een half uur proberen alleen maar zo’n rood uitroepteken in mijn scherm, wat betekent dat het versturen mislukt is. Bovendien vrees ik mijn aankomende telefoonrekening; die zal wel niet meevallen, omdat ik al met al veel te lang heb zitten ‘roamen’.
Nee, het is niet het einde van de wereld en ja, ik kan mezelf best afleren om zo gehecht te zijn aan die telefoon en dat internet. Maar heel eerlijk vind ik het dikke onzin dat ik daartoe gedwongen word.

Wat blijkt, ik hoef dus helemaal niet zo huiverig te zijn..Tele2 heeft onderzoek gedaan naar het internetgedrag van Nederlanders in het buitenland. Ik ben in ieder geval niet de enige die bang is voor roaming: een heleboel mensen zetten net als ik direct hun mobiele data uit zodra ze de grens over zijn. En stoppen vervolgens cold turkey met appen en nutteloze nieuwtjes lezen. Terwijl onverwachte hoge kosten verleden tijd zijn; met een buitenlandbundel kun je tegenwoordig net zo veel online zijn als in Nederland. Zo biedt Tele2 een bundel waarbij je voor tien euro in de hele EU een maandlang 1GB tot je beschikking hebt. Dat weten alleen nog veel te weinig vakantiegangers, en daarom heeft Tele2 iets ludieks gedaan: ze bouwden een klein dorpje gelegen aan de Route de Soleil compleet om tot een miniversie van Nederland. Samen met de FEBO, Jumbo, HEMA én Frans Bauer. Boodschap: sommige dingen zijn in het buitenland net als thuis, en dat is best fijn. Als aftrap maakte de provider een korte film over een gezin dat onderweg naar hun vakantie in deze pop-up versie van Holland belandt. Heel grappig (en het gekibbel in de auto heel herkenbaar), dus zeker even kijken! Heb ik ook gedaan, aan het zwembad, gewoon, op mijn mobiel. En nu eerst eens even lezen hoe het gaat met Xess Xava. Héérlijk.

Het fantastische filmpje van het Nederlandse Tele2-dorpje bekijk je hier!

Dit is eeb gesponsored bericht, Lees hier alles over ons advertentiebeleid. 

 

Geschreven door
More from Femke Sterken

De opvoedpoli (deel 7): Een onverwachte sessie relatietherapie

Femke en haar man Reinier lopen sinds een paar maanden bij de...
Lees verder