Mmmm… ca­jun-spek­lap­jes van de barbecue (laat die zomer maar komen)

Een klassieker met een frisse twist. Dit is het perfecte barbecuerecept: watertanden gegarandeerd. En ook weer net even iets anders dan een hamburgertje. 

Wat heb je nodig?

Hoe maak je het?

  1. Maak de barbecue aan, en zorg ervoor een zone medium verhit is. Bij een te hete barbecue kan het vet van de speklapjes op de kooltjes terechtkomen, wat hoge vlammen veroorzaakt die het vlees kunnen verbranden. Bestrooi de speklapjes met de picadillo en wat zout. Laat ze 20 minuten op kamertemperatuur komen.
  2. Maak in die 20 minuten de salsa. Snijd de avocado in blokjes van 1/2 cm. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Hak vervolgens de peterselie fijn, en snipper de sjalot zo fijn als je kan. Rasp de schil van de limoen en pers een helft uit. Laat het blikje mais uitlekken. Meng de avocado, de tomaat, de peterselie, de sjalot, de mais, de limoenrasp, 1 eetlepel limoensap en de tabasco door elkaar. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  3. Gril de speklapjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en krokant. Keer regelmatig. Serveer de speklapjes met de salsa.

Bron: AH.nl

LEES OOK: Barbecuerecept: Vegetarische falafelspiezen (voor als je niet alleen maar vlees wil)

Sanne (26) woont samen met haar vriend en heeft nog geen kinderen. Die wil ze voorlopig ook nog niet, maar door haar werk bij Me to We komt ze in ieder geval zeer goed beslagen ten ijs als het zover is.

Lees ook
Geschreven door
More from Sanne Mulder

Kinderen leggen uit wat geluk is in een ontroerend filmpje

Volwassenen vinden het soms moeilijk om gelukkig en tevreden te zijn. We...
Lees verder