Montlobier: het paradijs op aarde (ook voor gezinnen met weinig geld)

Mirjam wilde het eigenlijk voor zich houden. Ze ging haar best kept secret toch niet zomaar onthullen? Maar toen ze bedacht dat het ook wel eens leuk was om ‘es ergens anders naar toe te gaan dit jaar en tot haar grote schrik alleen maar hele dure huisjes van rond de duizend euro per week tegenkwam, was ze zo verontwaardigd dat ze besloot haar geheim met de rest van de wereld te delen: Montlobier, een paradijs in het hart van Frankrijk waar je geheid tot rust gaat komen deze zomer en dat alles voor old skool prijzen.

Lees ook: Luxe, gezelligheid, kindvriendelijk én betaalbaar! Onze wensen zijn vervuld!

Ik had ‘m ook via via. Want zo gaat dat met puike plekken. Die vind je niet via het web, maar die gaan van mond op mond. Die ene kennis zal me wel vervloeken dat ik het woord bij deze verspreid, maar ze zal het me uiteindelijk wel vergeven omdat eigenaresse Ardien me zelf wist te vertellen dat ze eigenlijk wel blij was met een stukje omdat ze nu eenmaal te lui is om reclame te maken. En ja, dan mag je de afgelopen dertig jaar iedere zomer stampe stampevol hebben gezeten met vaste families die ieder jaar weer terugkwamen, juist die gezinnen hebben nu ook grote kinderen en kiezen ineens voor andere bestemmingen dus nieuwe aanwas met jong kroost is meer dan welkom weer!

En leuk is het zeker op het biologische landgoed en ik kan het weten want ik kom er dus al een aantal jaar. Om te beginnen de huisjes. De huisjes! Vier stuks van boswachterachtige soort, gezellig ingericht en ieder gelegen in het prachtige weidse landschap wat omringd wordt door bos. Voor je gevoel zit je je er in je eentje met je gezin want de huisjes liggen zo ver uit elkaar dat je de andere huisjes niet kunt zien.

 

Maar mocht je toch behoefte hebben aan een kletspraatje of vooruit; het versturen van een mailtje, dan wandel je met hetzelfde gemak richting de boerderij waar het Nederlandse echtpaar Helge en Ardien dus al meer dan dertig jaar dit landgoed runnen. En ja, dan kom je dus langs die heerlijke zwemvijver die ze zelf gegraven hebben en waarschijnlijk ontmoet je nog wat andere, veelal Nederlandse gezinnen, die op het enorme kampeerterrein staan, maar dan dus niet hutje mutje of zij aan zij; nee alles ademt rust en ruimte hier en juist dat maakt dat het zo fijn vertoeven is.

Overdag is het dus zwemmen geblazen, en voor je boodschappen rijd je naar het dichtstbijzijnde dorpje Bourbon l’Archambault waar ze ook zo’n heerlijke mega supermarché hebben waar je zo lekker in verdwalen kan en dan gauw vlug terug naar je huisje om te kokkerellen en alles op te peuzelen op je veranda of gewoon een tukkie te doen. ’s Avonds wordt er een fikkie gestookt bij het huis of nog beter: meedoen aan de bonte avond die soms georganiseerd wordt in de grote schuur waar zowel kinderen als volwassenen hun kunsten mogen vertonen. Maar niets hoeft, alles mag en het is dan ook deze relaxte sfeer die maakt dat we ons iedere keer zo welkom voelen.

Ik weet nog goed dat Ardien me op het hart drukte toch vooral drie weken te boeken. Want, zo zei ze; dan pas kom je echt tot rust. De eerste week om te ontstressen, de tweede om te settelen, de derde om echt los te laten en weet je? Ze heeft gewoon gelijk. Montlobier is een soort retraite – als de kinderen slapen, op de trampoline springen of gewoon de hort op zijn- en een familievakantie ineen en mocht je je in die drie weken toch nog gaan vervelen, kan je Helge altijd nog even helpen met hout hakken want dat heb ik meerdere gasten zien doen.

Oh ja, verwacht nu geen enorme luxe. Dat kan ook niet voor nog geen vierhonderd euro (!) per week, maar need I say more? Yes, I saved the best for last: je wordt hier namelijk zingend uitgezwaaid en dat is zo zoet dat mijn hart iedere keer weer smelt als we na die lange, lome weken weer met tegenzin huiswaarts gaan.

Voor meer info check hun site maar aangezien hier niet zoveel op staat, kun je haar het beste even mailen.

Ps. Niet door vertellen he? Sssssssssssssssssssssst

 

Lees ook: Het grote zomerdilemma: hoe vind je een droomvakantie voor het hele gezin?

Geschreven door
More from Mirjam van Biemen

Als je twijfelt over voeding uit potjes, maar het toch niet kan laten

Mirjam geeft haar baby nauwelijks vers bereid voedsel, maar wel maaltijden uit...
Lees verder