Opnieuw vaccinatie-alarm: ook Europarlement luidt de noodklok

Onlangs waarschuwde de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) voor de dalende vaccinatiegraad en de daarmee gepaard gaande terugkeer van ziektes zoals de mazelen. Nu luidt ook het Europarlement de noodklok. Want: er gaan mensen dood. En dat is niet nodig.

Vorige week werd bekend dat de afgelopen jaren meer dan 200.000 Europeanen ernstig ziek zijn geworden door besmetting met virussen die nagenoeg uitgebannen waren door het vaccinatieprogramma. In zeker vier landen zijn zelfs doden gevallen door de mazelen, een ziekte die sinds enige tijd aan een opmars bezig is. Dit wordt veroorzaakt door het feit dat steeds meer mensen ervoor kiezen hun kinderen niet te laten inenten. Hierdoor verdwijnt de groepsimmuniteit die door de jaren heen is opgebouwd en ons allemaal beschermt tegen ziektes zoals de mazelen, polio, difterie en andere virussen, die potentieel zeer ernstige en zelfs levensbedreigende gevolgen kunnen hebben. Groepsimmuniteit die geen hoax is, zoals de anti-vaccinatiebeweging graag beweert, maar van groot belang om ervoor te zorgen dat we niet linea recta terug de middeleeuwen in worden gesmeten, toen we nog wanhopig aan de ziekbedjes van onze kinderen zaten, die reutelend ten onder gingen aan infecties die hun kleine, onvolgroeide lichaampjes en immuunsystemen nog niet af konden weren. Zo lang geleden is dat allemaal nog niet. Maar de mens lijdt kennelijk en masse aan Oost-Indische dementie. Want voor het gemak zijn we dat gewoon maar even vergeten.

LEES OOK: Als je kind een zeldzame ziekte heeft (en hoe eenzaam je je dan kunt voelen).

Wetenschappelijke studies hebben uitgewezen dat er inmiddels aanzienlijke tekorten in de vaccinatiegraad zijn ontstaan en dat het daardoor niet langer mogelijk is de Europese bevolking gedegen te beschermen tegen bepaalde ziektes. Het Europarlement noemt dit onaanvaardbaar en roept daarom de lidstaten op met een actieplan te komen dat er in heel Europa voor moet zorgen dat de vaccinatiegraad weer hersteld wordt. Er moet daarom onafhankelijk onderzoek naar vaccinaties en de effecten daarvan gefinancierd worden, zodat de bevolking kan beschikken over objectieve en transparante informatie. Dit om het vertrouwen van mensen in het vaccinatieprogramma te herstellen. Daarnaast pleit het Europarlement voor een gezamenlijk Europees inkoopbeleid van vaccinaties, zodat de lidstaten een sterkere onderhandelingspositie hebben tov de farmaceutische industrie, die door veel burgers verdacht wordt van het moedwillig vergiftigen van kinderen, ten faveure van hun eigen portemonnee. En inderdaad, als er geen actie ondernomen wordt, gaan er kinderen dood. Weliswaar niet aan de belangenverstrengeling en het zogenaamde gif van BigPharma, maar dood gaan ze.

Ik ben helemaal voor meer openheid en informatie. Gooi er voor mijn part een hele smak staatsgeld tegenaan, als dat ervoor zorgt dat mensen niet meer op eigen houtje gaan zitten googlen en dingen aannemen van schimmige websites en vage pseudo-artsen die hun eed hebben afgelegd aan de University of Conspiracy Theories. Ik doneer er graag mijn belastingcenten voor. Maar eigenlijk zou het niet nodig moeten zijn. Eigenlijk is het toch te gek voor woorden dat we nu op dit punt zijn aanbeland. Dat er mensen in geciviliseerde landen sterven aan ziektes die helemaal niet meer zouden hoeven bestaan. Dat wij, willens en wetens, onze eigen kinderen en daarmee bovendien ook die van anderen in gevaar brengen, omdat we zo verwend zijn geraakt dat we kunnen doen alsof de geschiedenis zich niet voltrokken heeft. Dat we zo verschrikkelijk egoïstisch zijn geworden dat we alleen nog maar aan onszelf denken en ons geen zak meer aantrekken van de wereld waarin wij, samen met andere mensen, leven. Onze plicht verzaken om voor elkaar te zorgen en elkaar te beschermen. Ik word daar heel, heel treurig van. Wat zijn we ontzettend diep gezonken.

Onlangs maakten wij de 1 aprilgrap dat vaccineren vanaf 2020 verplicht zou worden. Maar weet je, eigenlijk was het niet eens zozeer een grap. De wens is tenslotte de vader van de gedachte en zo langzamerhand wensen wij dat er ingegrepen wordt. Dat de mensen tegen zichzelf beschermd worden, want blijkbaar hebben we het nodig. In sommige gevallen breekt nood nou eenmaal wet en echt hoor mensen, de nood begint nu danig aan de man te komen. Want als we nu niet ingrijpen zitten we straks met een gigantisch probleem, wat we niet zomaar meer kunnen oplossen. Dan grijpen de virussen weer om zich heen en sterven de kinderen wederom massaal in onze armen. En dat was al erg genoeg in een tijd dat we daar niets aan konden doen, laat staan in een tijd dat we gewoon de middelen hebben om dat te voorkomen. Ik snap dat het een lastige kwestie is, dat je mensen niet kunt dwingen iets met hun lichaam te doen wat ze niet willen en eigenlijk ben ik daar ook helemaal niet voor. Want ja, dat is schending van de integriteit van het lichaam. Maar kinderen begraven die niet dood hadden hoeven gaan, is dat niet gewoon doodslag en schending van de Mensenrechten?

Het feit dat verschillende wereldwijde organisaties de noodklok luiden, is een duidelijk teken aan de wand dat er iets goed fout gaat. Dus mensen, alsjeblieft, wees nou wijs en realiseer je dat dat niet zomaar gebeurt. De volksgezondheid is in gevaar. De gezondheid van jouw kind, van mijn kind en van al die andere mensen die je iedere dag op straat tegenkomt. De keus die jij maakt is van invloed op heel veel anderen, nu en in de toekomst. De toekomst die ook jij wilt waarborgen voor je kinderen en voor je kleinkinderen. Maar die er, als we zo doorgaan, straks dus misschien helemaal niet meer is.

Hier kun je meer lezen lezen over de zorg om de dalende vaccinatiegraad.

LEES OOK: Zet je ADHD’er op dieet, dan is-ie zo genezen.

Geschreven door
More from Vala van den Boomen

Doet u mij maar een gezonde baby (want die zijn tegenwoordig te bestellen)

Als je voordat je zwanger wordt al zou kunnen laten testen of...
Lees verder