Schokkend: deze peuter was er bijna niet meer geweest door een gordijnkoord

Schokkend: deze peuter was er bijna niet meer geweest door een gordijnkoord
Moeder Arika Hernandez uit de Verenigde Staten deelde afgelopen maand iets doodengs. Haar drie jaar oude peuter was er bijna niet meer geweest nadat hij aan de haal ging met de draadjes van de jaloezieën.

In haar Facebookpost legt ze uit dat ze lang twijfelde of ze het wel zou plaatsen, maar dat haar hoop dat haar verhaal misschien het leven van andere kinderen kan redden toch groter is. In haar verhaal vertelt ze dat haar zoon op het bovenste bed van zijn stapelbed ging staan en de koordjes om zijn nek deed. Toen hij vervolgens met het laddertje naar beneden ging raakte hij in paniek en probeerde hij zijn ouders te roepen – maar er kwam geen geluid meer uit zijn keel.  Hij heeft geprobeerd de koordjes met zijn hand los te maken maar het zat te strak en hij kreeg alleen maar zijn huid te pakken.

Zijn laatste poging om vrij te komen was de poging die zijn leven redde; hij besloot van het trapje te springen met de koordjes nog om zijn nek en godzijdank braken de koordjes. Ze beschrijft dat de schreeuw die ze na de ‘bonk’ van de sprong hoorde een totaal andere schreeuw was dan die ze ooit had gehoord. Bij de spoedeisende hulp waren ze erg geshockeerd; deze koordjes zijn bedoeld om niet stuk te gaan. Dus Arika’s zoon heeft ook nog eens ongelooflijk veel geluk gehad.

Lees hieronder haar gehele bericht, én knoop haar waarschuwing goed in de oren. Ze zegt namelijk dat dat kinderen zullen altijd kinderen blijven, en dat ze ondanks de vele waarschuwingen die je ze kunt geven, nog steeds gevaarlijke dingen kunnen gaan doen, bijvoorbeeld tijdens hun ontdekkingsreizen door het huis.

Lees ook: Help, mijn baby slaapt op zijn buik! (Hoe gevaarlijk is dat nou?)

 

Geschreven door
More from Anna van Oers

10 illusies over het ouderschap van mensen zonder kinderen

Niet-ouders kunnen vaak hun mond vol hebben met uitspraken over hoe zij...
Lees verder