Tempura van diverse groenten (misschien eten ze het gefrituurd wel?)

Tempura van diverse groenten (misschien eten ze het gefrituurd wel?)
Op zoek naar wat feestelijke kook-inspiratie? Dit makkelijke recept voor groente (Japanse stijl) is helemaal niet moeilijk en een groot succes. 

Ingredienten

  • 300 g bloemkool (in roosjes)
  • 200 g sperziebonen (schoongemaakt)
  • 300 g broccoli (in roosjes)
  • 3 eieren
  • 2 el maizena (gezeefd)
  • 225 g bloem (gezeefd)
  • 1 liter frituurolie

Instructies

Dit artikel gaat door onder de afbeelding

Breng een grote pan met ruim water aan de kook. Kook de bloemkool in 10 min., de sperziebonen in 8 min. en de broccoli in 4 min. beetgaar. Spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken op keukenpapier.
Splits de eieren en klop de eidooiers met een garde met 350 ml koud water in een kom luchtig. Spatel de maizena, bloem en 1 tl zout erdoor. Klop in een andere kom de eiwitten stijf en spatel voorzichtig door het beslag.

Verhit ondertussen de olie in een wok. Controleer met een stukje brood of de olie heet genoeg is. Is dat het geval, dan begint het brood meteen te bruisen. Haal de groenten in kleine porties door het beslag en frituur in de hete olie in 2 min. lichtbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

Nog nooit gefrituurd? Dit filmpje van Allerhande.nl kan een goede basis vormen!

Bron: Allerhande.nl

Lees ook
Geschreven door
More from Anna van Oers

Bijzondere fotoserie: kinderen over de hele wereld met hun favoriete speelgoed

Gabriele Galimberti is een Italiaanse fotograaf die over de hele wereld aan...
Lees verder