Testmoeder Saffira over HelloFresh Familybox: “De kinderen vonden de gyros erg lekker!”

Saffira, haar man en hun kinderen Afeny (7) en Huey (2) probeerden de HelloFresh Familybox uit. Vanwege drukke banen is de avondmaaltijd geregeld een gedoe en wordt er vaak hetzelfde gegeten. Dé uitgelezen kans dus om te kijken of de Familybox iets is voor dit drukke, maar gezellige gezin. 

Saffira: “Op de eerste plaats spreekt het gemak van de drie uitgeschreven recepten me erg aan. En ik ben ook blij met de variatie qua gerechten, want wij zijn Surinaams en eten dus ook vaak Surinaamse gerechten.”   

De levering van de box
“De box werd netjes en zoals afgesproken geleverd. Alle producten waren vers en kwamen heel aan. Heel fijn dat je van tevoren gesmst wordt wanneer de box komt. Zo hoef je niet de hele dag of avond thuis te zitten wachten.

PicMonkeymasterpiece

De recepten en ingrediënten
In de box zat het volgende: gyros met aardappeltjes en koolrabi, Jamie’s salsa spaghetti met zwarte olijven & verse basilicum en roze zalm met kokos en groene groenten. Een interessante variatie ten opzichte van wat we gewend zijn. De kinderen moesten zich wel aanpassen. Niet alle ingrediënten werden toegejuicht, maar alles is geproefd. De gyros, iets wat wij zelf nog nooit gegeten hadden, vonden de kinderen erg lekker! Het pastagerecht met de salsa vond ik dan weer heel fijn. Het kostte namelijk niet heel veel tijd in de keuken, maar het is wel een erg gezonde maaltijd. Helaas viel de salsa niet helemaal in de smaak bij Huey, wat waarschijnlijk lag aan de olijven. Afeny daarentegen vond het wel prima. Het gerecht met zalm en kokos viel het meest in de smaak bij mijn man. Hij vindt zalm en kokos namelijk heerlijk, dus was dit smullen voor hem.”

De inhoud van de box
De inhoud van de box was erg verrassend. Over de samenstelling van de box ben ik erg te spreken. De combi van vis, vlees en vega is top. De verpakkingen vind ik ook goed over nagedacht. Enige aandachtspuntje vond ik de keuze van de kokosmelk. Het was namelijk geen pure kokosmelk, maar een extract.

De bereiding: snijden maar!
De gerechten zijn niet allemaal even gemakkelijk te bereiden, maar over het algemeen zeker niet moeilijk. Het is wel veel snijwerk, maar dat is maar net wat je gewend aan bent. Aan de andere kant betekent het vele snijden natuurlijk wel dat het verse producten zijn. Het is het waard.

De smaak: vernieuwend
De gerechten zijn superlekker. Heel gevarieerd! De combinaties waren voor mijzelf erg vernieuwend. Zo enthousiast als ik ben, m’n kids vonden het iets minder… Maar wat wel echt in de smaak is gevallen is de gyros met aardappeltjes en koolrabi. Ze vroegen zelfs wanneer we dit weer gaan eten! De overige gerechten vielen iets minder in de smaak, maar ik heb ze er verder niet meer over gehoord. Vitaminen in the pocket, zou ik zo zeggen.

Voor herhaling vatbaar?
Voor ons is de box geslaagd! Zowel mijn man en ik hebben lekker gegeten en mijn kids hebben eens wat dingen uitgeprobeerd. Het is heerlijk om niet te hoeven nadenken wat je gaat eten en of alles wel in huis is. Een perfect concept voor een druk gezin. Maar niet alleen voor gezinnen lijkt me dit een mooi concept. De ‘normale’ box zal erg in de smaak vallen bij vrienden zonder kinderen, vermoed ik.

Bekijk hier het filmpje van Saffira’s ervaringen met de HelloFresh Box

https://www.youtube.com/watch?v=BRhqu2gBk_g

HelloFresh-box met korting!
Zin om Hellofresh een keertje te proberen? Dat kan nu met een korting van 22,50 euro (lus een gratis schort!!). Ga naar www.hellofresh.nl en vul de unieke kortingscode METOWEFAM in. Deze actie loopt tot 31-03-2016 en is  geldig op de original-, veggie-, of familybox bij een afname van minimaal 2 boxen. Alleen te gebruiken door nieuwe klanten en geldig op de eerste box. Fruitboxen, proefboxen, ontbijtboxen  en cadeaubonnen zijn uitgesloten van de korting.

Geschreven door
More from Femke Sterken

Het ouderschap door de ogen van ouders die nooit ouders wilden worden

Journalistenkoppel Eva Hoeke (Volkskrant Magazine) en Marcel van Roosmalen (NRC) hebben samen...
Lees verder