Toen de feromonen Femke om de oren vlogen…

Femke heeft er weleens iets over gehoord: flirts tussen vaders en moeders (die niet bij elkaar horen), of flirts tussen vaders en kinderdagverblijfleidsters. Maar nooit eerder merkte ze er iets van. Tot ze afgelopen donderdag zoon Max van de opvang ging halen. Daar sloegen de feromonen haar ineens om de oren.

Toen ik zwanger raakte en tegen een collega zei: “Straks ben ik moeder… Daar gáát mn sexyness’, zei die collega: “Joh, straks zit je de aan de zandbak, nou, daar wordt wat afgeflirt!” Ik moet je eerlijk zeggen: daar heb ik nog bar weinig van gemerkt in de afgelopen twee jaar ouderschap. Misschien ben ik te oud, of te verlopen, of tut ik me te weinig op, maar ik heb nog geen schalkse blikken in mijn richting gespot. Daarbij zie ik ook niet hoe het zou moeten, flirten over de hoofden van krijsende peuters. Het enige wat ik bij zowel vaders als moeders in mijn leeftijds- en kindsfase check is in hoeverre ook zij lijden aan slaapgebrek, te weinig schone kleren, stress rondom potjestraining en structureel te laat komen. Verder kan het me allemaal niet zoveel schelen.

Lees ook: 5 Redenen waarom de jonge vader het heus niet zo slecht bedoelt.

Maar goed. Gisteren dus. Ik kwam het kinderdagverblijf binnen en vond mijn zoon niet in de ruimte waar hij normaliter verblijft. Na even gezocht te hebben, bleek hij op een andere groep te zijn. De groep van juf Kelly (moeder van twee kinderen). Max was duidelijk niet al te blij toen hij mij zag en wilde blijven spelen met zijn, sinds kort, allerbeste vriendje. Ik ging zitten en keek gelukzalig om mij heen (dat doe ik altijd als ik op de crèche ben….al die schattige kleintjes…dan denk ik ineens: “Goh, ik zou hier moeten werken”). En toen kwam er ineens een heel knappe man binnen. Zo’n man had ik nog nooit gezien op het kinderdagverblijf. Ik ken zulke mannen eigenlijk alleen maar uit ruige mannenmode-advertenties. En tja, je verwacht niet dat zo’n man ook nog een echt leven heeft, met een kind en een vrouw en een Volvo.

De Modeman liep naar zijn peuterzoon toe en dolde op een leuke charmante vadermanier met hem. Juf Kelly was duidelijk zwaar onder de indruk en begon zogenaamd plagerig tegen de peuterzoon: “Hee Micha, wie zijn ook alweer de slechteriken? Ajax of Feijenoord?” Waarop het jongetje (die absoluut niet begreep dat dit een lokroep was) antwoordde: “Ajaxxxx!!!” Vader gaf daarop een boksje tegen de bovenarm van juf Kelly en zei: “Stouterd, ben jij mijn zoon verkeerde dingen te leren?” Kelly begon daarop keihard te lachen en haar hoofd werd zo rood als een biet.

Ik keek ernaar zoals je kijkt naar apen in de dierentuin: “Goh, wat grappig, wat zijn ze aan het doen?”. Het duurde even voordat de kwartjes vielen, maar toen besefte ik ineens dat er hier gewoon keihard geflirt werd. Hier, op de Stampertjesgroep. En dat het dus wáár is wat die collega zei, toen ik zwanger was! Hoezeer je ook vader of moeder bent, hoezeer je aan beiden handen een kind hebt hangen, hoezeer je op de crèche bent of aan de zandbak staat: er wordt geflirt. Begrijp me goed, ik vel hier geen oordeel over, flirten mag ofcourse.

Alleen, ik vind mensen in de aanwezigheid van hun kinderen gewoon NIET sexy. En ik verbaas me erover dat anderen daar geen enkel probleem mee hebben.

Lees ook: 31 Dingen die je tegenwoordig denkt tijdens de seks.

Geschreven door
More from Femke Sterken

Wat er gebeurt als je peuter met zijn idool op de foto mag

Nijntje is verhuisd. De collectie dan. Naar C&A. Vanaf vandaag is de...
Lees verder