Toen Femke drie jaar post bevalling nog steeds rondliep in oma-onderbroeken

Och, Femke had zoveel goede voornemens voor haar relatie toen ze zwanger was. Zij en haar partner zouden eens in de week een oppas regelen en samen uit, twee keer seks per week hebben (want halloooo…het gaat straks echt niet alleen maar om dat kind draaien) en ze kon zich niet voorstellen dat de klad zou komen te zitten in de romantiek. Laatst besefte ze echter dat ze al drie jaar in hetzelfde praktische ondergoed loopt. Not So Sexy.

Ik moet jullie iets opbiechten. Toen ik zwanger was ging ik naar de ondergoed-afdeling van een warenhuis en sloeg daar zeven grote oma-onderbroeken in. Voor straks, als ik met van die grote maandverbanden in mijn broek moest lopen. Zodat de boel een beetje op zijn plek gehouden zou worden. Toen die mega-verbanden een paar weken na de bevalling niet meer nodig waren, bleven de grote onderbroeken. Niet te lang, zo beloofde ik mezelf, want ik voelde me er natuurlijk niet al te aantrekkelijk in. Maar goed, in de eerste maanden van mijn nieuwe rol als moeder wilde ik überhaupt geen polonaise aan mijn lijf. Als mijn man alleen maar in de buurt van mijn borsten kwam, werd ik al gek. Die borsten waren van Max.

Dat is nu al heel lang geleden. Namelijk vier jaar. En inmiddels zijn mijn borsten allang weer van mezelf en, nou toe, ook af en toe van Reinier. Het jammere is echter dat ik de flair die ik in het verleden de slaapkamer in bracht er een beetje bij heb laten zitten. Vroeger kon je me namelijk uittekenen in een matching setje. Ik had ooit een vriendje die zei: ‘het maakt niet uit wanneer ik je uitkleedt er komt altijd een mooi stofje tevoorschijn.’ Ja ja mensen, that was me. Ik hulde me in satijnen setjes alsof het niks was. Maar die tijden zijn voorbij, het is nu praktisch tricot. Een Grote Bangmaker, zoals een collega deze broekjes ooit benoemde.

Waarom ik niet meer in matching setjes loop? Ik heb erover nagedacht en ik kom uit bij twee redenen: 1. Ik heb geen tijd meer om te shoppen en kom zelfs amper aan bovenkleding toe, in deze levensfase. 2. Als je ouder wordt ga je steeds minder geven om buitenkant.

Toch moet ik toegeven dat er wel iets knaagt. Ik bedoel, natuurlijk wil ik me graag sexy voelen en dat doe ik niet in praktische oma-onderbroeken.  Dus toen Christine Le Duc me vroeg of ik eens lekker wilde lingerie-shoppen zei ik volmondig ja. Ik zocht een verleidelijk bh-tje en slipje uit plus een kanten nachthemdje. Reikhalzend keek ik uit naar het pakketje. Toen het arriveerde voelde het even alsof het mijn verjaardag was. Ik koop, sinds het moederschap, eigenlijk alleen nog maar dingen die ik echt nodig heb, maar dit was echt een cadeautje aan mezelf. Het fijne is dat je niet de hoofdprijs betaalt voor echt heel mooie dingen. Toen ik het setje aantrok vond ik mezelf serieus sinds tijden weer een vrouw die er gewoon lekker uitziet en het feit dat ik ook toch best wel een buikje heb, viel weg door al dat prachtige kant. Mijn man wist trouwens ook niet wat hij zag. Toen ik hem gisteravond met een satijnen nachthemd opwachtte vielen zijn ogen bijna uit zijn hoofd. Ik had niet verwacht dat lingerie je zo goed kan doen, maar na jaren van oma-onderbroeken is de verleidelijkheid en het mysterie weer terug in de slaapkamer. En ik ben van plan dat zo te houden!

img_1398

img_1399

 

cldDit stuk is tot stand gekomen in samenwerking met Christine Le Duc. Hier vind je de mooiste lingerie en verrassende lovetoys. Voor als jij ook op zoek bent naar meer spanning tussen de lakens. Stijlvol en classy. Dan moet je bij Christine Le Duc zijn. De komende tijd zul je meer stukken lezen in samenwerking met Christine le Duc

Lees hier alles over ons advertentiebeleid. 

Geschreven door
More from Femke Sterken

Steeds meer kinderen hebben een pleeggezin nodig. Iets voor jou?

Het aantal kinderen in Nederland dat korte of langere tijd bij pleegouders...
Lees verder