Vader neemt zoon (3) mee naar nagelsalon nadat juf zegt dat nagellak voor meisjes is

Wat doe je als je kind overstuur thuis komt, nadat de juf heeft gezegd dat nagellak alleen voor meisjes is? Christian Shearhod had maar één reactie: hij nam zijn 3-jarige zoon Ashton mee naar de nagelsalon en zette het op TikTok.

Al meer dan 4 miljoen mensen zagen de TikTok waarin Christian aan zijn zoon vraagt wat de juf op school heeft gezegd. Zichtbaar aangeslagen antwoordt het jongetje: “Dat ik mijn nagels niet moet lakken… omdat het voor meisjes is.” Om ervoor te zorgen dat deze boodschap niet beklijft, nemen de ouders hun kind mee naar een nagelsalon. Shearhod eindigt de video met een sterke boodschap: “Laat jongens leuk vinden wat ze willen: vrachtwagens, Spider-Man, Paw Patrol én nagels lakken.”
In een interview met NBC News gaf de jonge vader al aan dat hij al een jaar lang samen met Ashton zijn nagels lakt. Het enthousiasme van de 3-jarige is meer dan duidelijk te zien, als hij meteen voor een felroze lak gaat en giechelt dat hij zowel zijn handen als voeten wil laten doen.

Vervolgvideo
In een vervolgvideo horen we een van de leerkrachten op de school van Ashton direct aanslaan op de kleur van zijn nagels: “Wow, dat is een goede kleur!” Vervolgens vertelt Christian haar dat hij het niet op prijs stelt dat zijn zoon te horen krijgt voor wie nagellak wel en niet bestemd is. De vrouw tegenover hem reageert verbaasd, maar zegt dat ze er wel wat mee gaat doen.
In het onderschrift schrijft de vader nog: “Voordat iemand probeert de school te cancellen: laten we onthouden dat verschillende culturen ook verschillende gendernormen hebben. Zijn leerkrachten houden van hem en zijn supergoed voor hem. Zelf ben ik ook leerkracht en ik denk echt dat ze hem wilde helpen, zonder dat er negatieve intenties waren. We zijn het allemaal eens nu.”

Geschreven door
More from Lara Steenvoorden

Man gaat viral omdat hij zijn plek niet afstaat aan een huilend kind

Sommige levenslessen leren kinderen op de harde manier, toch? Voor een klein...
Lees verder