We zijn op zoek naar ‘De nieuwe Femke’ (en dus: schaamteloos schrijftalent gevraagd!!)

de nieuwe femke
Geen blad voor haar mond, soms schaamteloos, altijd oprecht (zowel in enthousiasme als in verdriet), open over hoe haar leven (met man en kind) eruit ziet en een ferme mening. Dát is Me-to-We’s Femke ten voeten uit. Maar Femke gaat een stapje terug doen en daarom zijn we op zoek naar een nieuw exemplaar. Iemand?

Lees ook: Als je met je peuter naar de opvoedpoli moet

Het lijkt nog maar de dag van gisteren dat ik samen met Barbara aan de keukentafel mijn allereerste stukje voor Me-to-We tikte. We hadden werkelijk geen idee waar het ons zou brengen, tot bleek dat we drie dagen nadat de site online ging al 10.000 bezoekers hadden. We hadden iets te pakken! Er waren meer vrouwen die zich voelden zoals wij. Maar na die eerste stukjes, moesten er nog meer komen en nog meer. Er waren tijden dat ik op maandag en dinsdag twaalf stukjes tikte. Helemaal daas was ik aan het einde van zo’n dag.

Inmiddels heb ik zo’n vijfhonderd stukjes geschreven en hoewel ik nog steeds wekelijk nog wel wat te melden heb, haal ik de zes per dag niet meer. Werkelijk alles wat ik de afgelopen jaren met mijn zoon heb meegemaakt heb ik met jullie gedeeld: van een zwangerschap vol mitsen en maren, een buitengewoon lieve en makkelijke baby, een schattige dreumes tot met een terrorpeuter met wie we naar de Opvoedpoli moesten. Jullie hebben op de site en in ons boek Dit is het boek voor ouders met een leven foto’s kunnen zien van hoe mijn dagelijks leven eruit ziet en recent kwam daar door ons Youtube kanaal zelfs bewegend beeld bij.

Maar Max is nu drieënhalf en ik heb het idee dat ik ieder denkbaar onderwerp voorbij heb laten komen. Voorlopig komt er ook geen tweede kind, dus nieuwe inspiratie heb ik, in tegenstelling tot Vala die al voor de derde keer gaat werpen, niet. En daarom is het tijd om me iets meer naar de achtergrond te gaan bewegen. We maken nog meer websites zoals Mynd.nu (voor je dagelijkse dosis psyche) en DailyApple.nu (gezondheid & lifestyle voor de nuchtere maag), dus met mij komt het wel goed.

Me-to-We heeft echter wel een frisse nieuwe schaamteloze jonge moeder nodig. Met één of meer kinderen. Die het leuk vindt om (met humor en/of cynisme) te schrijven over de realiteit van het ouderschap. Iemand die er geen doekjes om windt, een vlotte pen heeft, snel kan werken, het geen probleem vindt om taferelen uit haar eigen gezinsleven online te delen, het leuk vindt om met haar foto op onze site te staan, die niet kan wachten totdat ze met haar kind(eren) een hilarisch filmpje voor ons youtube-kanaal kan opnemen, iemand die tegen de grove grappen kan die hier op de redactie worden gemaakt, die vol zit met ideeën, zonder morren op de fiets stapt om even boodschappen voor de lunch te doen…Ben jij of ken jij deze persoon, mail een motivatie plus foto naar [email protected] en wie weet spreken we elkaar dan snel.

Bekijk ook: Femke’s vrije dag (of hoe je om 9 uur ‘s ochtends al een hele dag achter de rug hebt

Lees ook: Ja hoor: Femke was wéér te laat op het consultatiebureau

Geschreven door
More from Femke Sterken

De Opvoedpoli (deel 10): “Ik kneep hem in zijn kleine armpje…”

Femke en haar man Reinier lopen sinds een paar maanden bij de...
Lees verder