Wel of geen mobiele telefoon voor een 9-jarige?

Het is tegenwoordig vaker wel dan niet normaal: jonge kinderen met een mobiele telefoon. Ze spelen er games op en appen erop los. En zonder smartphone hoor je er eigenlijk gewoon niet meer bij. Ineke’s zoon wil ook graag een mobieltje. Maar zij weet niet of ze daar nou goed aan doet.

Ineke: “Mijn zoon is 9, een derde van zijn klas heeft al een mobiele telefoon. Ik wilde er eigenlijk mee wachten, maar hij wil heel graag een telefoon hebben. Een paar van zijn vrienden zitten in een WhatsApp-groep en spreken zo na schooltijd en in het weekend dingen met elkaar af. Dat wil ik hem natuurlijk niet onthouden.

Aan de andere kant is hij heel erg gevoelig voor spelletjes, dus ik wil niet dat hij altijd een telefoon op zak heeft (we hebben een oude iPhone liggen die in aanmerking komt voor zijn telefoon). Op school zitten sommige kinderen voor de les begint op de gang te gamen, ik wil niet dat mijn zoon daaraan meedoet.
Zelf wil ik het liefst nog even wachten, maar gezien het feit dus dat het nu hard gaat in de klas komt het er binnenkort toch wel van. Mijn beste argument om het wel te doen is eigenlijk dat hij nu nog klein is en me vertrouwt. Als er gepest wordt via de WhatsApp, zal hij mij dat vertellen en kan ik hem helpen, als hij ouder is, ben ik bang dat hij er alleen voor staat en het gaat opkroppen, het is best een binnenvetter.

Ik weet het niet zo goed. Ik wil liever wachten, maar hij hoeft nou ook weer niet de laatste van de klas te zijn die er een krijgt en ik voel dat ik het iet lang meer kan tegenhouden. Hoe doen jullie dat?”

Lees ook: Pesten 2.0. (Niet in de klas, maar op WhatsApp).

Geschreven door
More from Barbara van Erp

8 redenen waarom een creditcard geweldig is als je kinderen hebt!

Barbara is verslaafd aan haar creditcard. En dat is niet alleen omdat...
Lees verder