Zaterdagochtendtip: met de kinderen naar Suiktertantes

Femke is op zaterdagochtend te vinden in café Suiktertantes in Amsterdam-West. Kinderen vermaken zich hier úren  in de zandbak, glijbaan, schommels of speeltoestellen en volwassenen genieten van een verse kop koffie. 

Zaterdagochtenden zijn voor Amsterdamse ouders met jonge kinderen een uitdaging. Met name als die ouders in een appartement 3-hoog achter wonen. Dan begint er op een zeker moment altijd een peuter te dreinen, omdat hij naar buiten wil. Maar waar ga je heen? Waar is er een schommel en goeie koffie? Waar kun je zelf lunchen en een boterham bij je kroost naar binnen schuiven? Dat kan dus bij Suikertantes café aan de Douwes Dekkerstraat.
In buurtgebouw De Havelaar (om de hoek bij De Hallen in Oud-West) zijn twee moeders sinds januari gestart met een café waar ruimte en speelgoed zijn voor kinderen en waar ouders kunnen koffieleuten. Wat het echt de kinderhemel op aarde maakt is het feit dat er buiten een zandbak, een glijbaan, meerdere schommels en een houten klimkasteel zijn. Bovendien zit tegenover het café ook nog eens een kinderboerderij. Je kunt hier dus met gemak een paar uur doorbrengen en bijkletsen met vrienden terwijl je kind zich vermaakt.

De menukaart van Suikertantes is eenvoudig en de kwaliteit prima. Denk aan: zelfgemaakte carrotcake, cheesecake, tosti’s, soep en voor de kleintjes boterhammen met pindakaas en chocopasta. Wie tijdens het borreluur aanschuift kan een IJ-biertje en een borrelplankje bestellen. Verwacht trouwens niet dat het café echt een café is in de trant van stijlvolle stoelen en lampen; het blijft een buurtzaaltje, maar dus wel eentje waar kinderen kunnen rondrennen, spelen, tekenen, knutselen en geluid maken. En waar de koffie gemaakt is van versgebrande koffiebonen. Zeg nou zelf: dat zie je niet vaak in buurthuizen! (Let op: Suikertantes is geopend op woensdagmiddag van 15 tot 18 en op vrijdag en zaterdag van 10 tot 18).

Oudervriendelijk: 3/5 sterren

Kindvriendelijk: 5/5 sterren

Kinderstoel? Ja

Kindermenu? Ja

Suikertantes café
Douwes Dekkerstraat 2
Amsterdam

Beeld: café Suikertantes

Geschreven door
More from Femke Sterken

17 Dingen die je allang niet meer vreemd vindt als je moeder bent

Dat je in je eentje K3 zingt en er altijd snot op...
Lees verder