8 dingen waar je echt naar uitkijkt als je net bent bevallen

De eerste weken na de bevalling slokt je baby al je tijd en energie op. Zoiets simpels als ontbijten schiet er regelmatig bij in. Dit waren de 8 alledaagse dingen waar Inge reikhalzend naar uit keek toen ze net moeder was geworden.

Lees ook: Deze verrassingen staan je te wachten meteen na de bevalling

1. Je koffie drinken als hij warm is. Zonder tussendoor nog een luier te verschonen of de borst te geven. Gewoon koffie zetten, inschenken en opdrinken.

450453781

2. Voor het middaguur klaar zijn met douchen en tutten. En dan ook nog ontbeten hebben. Kan dat echt?!

186218209

3. Voor een pak melk naar de supermarkt. Ik woon er tegenover en kon eerst voor elk plakje kaas binnen een halve minuut heen en weer. Maar laat dat ene boodschapje nu maar zitten als ik daarvoor eerst een kind uit bed moet plukken, inpakken en in de reiswieg laden…

462333487

4. Naar de wc gaan, gewoon in je eentje. Zonder kind in de draagzak op je buik omdat ‘ie nergens anders wil slapen.

504481819

5. Je haren bijkleuren. Zonder baby die precies dán in z’n bedje begint te huilen waardoor je in je nakie laveert tussen wieg en wastafel, hevig hopend dat het bruine goedje geen sporen achterlaat op witte lakens of roze babywangen.

78621271

6. Een vriendin bellen zonder te hoeven plannen wanneer je kind slaapt en dan hopen dat ‘ie ook daadwerkelijk blijft slapen.

480081911 (1)

7. De deur uitgaan en alleen maar hoeven checken of je je mobiel en lipgloss bij je hebt. Zonder de hele babychecklist na te lopen: schone luiers, extra romper, billendoekjes, flesvoeding, lievelingsknuffel, spuugdoekje en niet te vergeten: de speen.

454116367

8. In bad gaan. Met een kopje thee en een tijdschrift (nee, niet de Ouders van nu!). En daarna ook nog tijd hebben om je benen te scheren en je gezicht te scrubben.

78741354

Bemoediging voor pasbevallen moeders: ja, het komt weer goed! Na een maand of 3 lijken bovenstaande punten weer normaal uitvoerbaar, er is hoop!

Lees ook: 11 dingen die mensen echt zoooo niet moeten zeggen als je net bevallen bent

(Foto’s: Thinkstock)

Geschreven door
More from Inge

Ik zal het nooit meer doen: 2 afspraken op 1 dag…

Column! Inge Bruins schrijft over haar leven als moeder. Notitie aan mezelf: niet...
Lees verder