Leuke ideeën voor in de keuken met je kind!

04.05.2015 08:15
octopus knakworst

Op Pinterest vonden we een gigantische collectie aan recepten waarmee je je kind spelenderwijs kan laten helpen in de keuken! 

 

Watermeloen jelly recept

Watermeloen drilpudding

Benodigdheden:

Gelatinepudding-poeder, bijvoorbeeld Dr. Oetker Jelly pudding aardbeien (verkrijgbaar bij AH).

Een watermeloen.

Wat moet je doen:

Snijd de watermeloen doormidden, hol deze zo goed mogelijk uit met behulp van messen en grote lepels en gooi het mengsel van het poeder en water (zie beschrijving op het pakje) hierin. Laat deze gevulde helften een ruime tijd (zeker 8 uur) in de koelkast staan, zodat het stijf genoeg wordt om er in te kunnen snijden! Leuk in plakken maar ook in grotere stukken ziet het er super uit, die plakken van de foto lijken ons nogal een uitdaging op zich.

 

Rupsje nooitgenoeg druiven

Een gezonde Rupsje Nooitgenoeg-snack

Makkelijker wordt het niet, maar leuk is het wel!

Benodigdheden:

Druiven, zowel rode als groene zijn leuk, je kan ze ook afwisselen. Als je echt een Rupsje Nooitgenoeg-lookalike wilt maken is groen wel het best.

Cherry-tomaatjes

Satéprikkers

Wat moet je doen:

Schuif wat druiven op een saté-prikker en doe op de top een cherry tomaatje. Op de foto hierboven is een moeder wel erg ijverig aan de slag gegaan met glazuur voor de ogen  – als je wat minder tijd hebt bestaat er ook een stift waarmee je de oogjes kan tekenen, of ga je creatief aan de slag met pitjes, rozijntjes of nootjes. De voelsprietjes kan je maken met takjes van de druiven, ook leuk als traktatie!

 

Regenboog groenten

Regenboog groenten

Een leuke manier om je kinderen bekend te maken met de ROGGBIV-ezelsbrug voor de kleuren van de regenboog!

Benodigdheden:

Rood, Oranje, Geel, Groen, Blauw, Indigo en Violet (oftewel allebei paars) kleurige groenten of fruit! Blauw kan natuurlijk vrij vertaald worden, maar blauwe bessen of druiven zijn blauw genoeg. Voor de overige kleuren zijn natuurlijk super veel opties, dus je kan je kind zelf keuzes laten maken tussen z’n favoriete roodkleurige groente- en fruitsoorten.

Wat moet je doen:

Rijg ze aan een prikker, stal ze uit op een bord, leg ze op een pizza, het kan allemaal!

 

drilpudding wormen drilpudding wormen

Glibberige wormen

Benodigdheden:

Hetzelfde gelatinepoeder als bij het eerste recept: Dr. Oetker Jelly pudding aardbeien

Rietjes (die met een buigbare hals zijn het leukst omdat deze zelfs realistische ribbels aan de wormen toevoegen!)

Wat moet je doen:

Zet de rietjes rechtop in een boterham/diepvrieszakje en gebruik een elastiekje om ze strak bij elkaar en zo rechtop mogelijk te houden! Het zakje zorgt er ook voor dat de gelatine er niet gelijk uitloopt wanneer je deze er in giet, zorg dus dat het zakje de onderkanten afsluit. Maak het gelatine-mengsel volgens het pakje aan en giet deze langzaam in de rietjes! Laat deze een halve dag hard worden. Aan het eind van de dag kun je met een langzame beweging de wormen uit de rietjes duwen! Zorg hierbij voor veel keukenpapier en doekjes want het wordt een kliederboel! In dit filmpje wordt het ook uitgelegd.

 

octopus knakworst

Octopus van knakworst

Benodigdheden: 

Knakworst

Mosterd/ketchup (voor de versimpelde versie van oogjes en mondje tekenen)

Wat moet je doen:

Kook de knakworst, snijd ongeveer 3/4 van de worst in een 8 sliertjes, haal deze uit elkaar en zet de octopus op de spaghetti/aardappelpuree voor een extra leuk effect. Teken met behulp van een satéprikker/tandenstoker/wat dan ook oogjes en een mondje op het worstje en tadááá een bord met zeemonsters!

 

Veel plezier!