Over ons

Ouders van jonge kinderen maken dagelijks idiote dingen mee. De kinderen laten ons alle hoeken van de kamer zien. Het ene moment zijn ze lief en lachen we, het volgende moment halen ze het bloed onder onze nagels vandaan en kunnen we wel janken. Van onze relatie is ondertussen nog maar weinig over. Als ze eindelijk slapen en hun rommel is opgeruimd, zijn we te moe om nog iets tegen elkaar te zeggen. En als we net lekker tegen elkaar aankruipen, begint er ergens wel weer iemand te huilen.

Wij leven met je mee.

De schrijvers voor Me to We hebben kinderen in de leeftijd van 0 tot 10 jaar, maar in dit blog draait het niet om hen. We gaan het hebben over jou en over ons. Over hoe het is dat we opeens ‘ouders’ zijn. De bizarre dingen die we meemaken. Hoeveel lol we hebben, hoe moe we zijn, hoe irritant het soms is dat je niet meer zelf kan bepalen wat je op een dag doet. De afschuwelijke plekken die we bezoeken omdat ze leuk zijn voor de kinderen. De bizarre ruzies die je met kinderen kunt hebben.

Ook gaan we je helpen.

We gaan op zoek naar plekken waar het wel leuk is voor jou én de kinderen, zodat je niet altijd in een patatomgeving belandt. En ook laten we je zien wat de leuke plekken zijn om uit eten te gaan of misschien zelfs te dansen, dus: breng de kinderen naar je (schoon)ouders en ga weer eens ouderwets op stap met je man! Daarnaast hebben we leuke vakantieadressen voor je, met lekker eten, waar de kinderen hun gang kunnen gaan en jij een glas wijn of een biertje kunt drinken. En we gaan kijken of we maaltijden kunnen verzinnen die lekker zijn voor jou, en waar de kinderen ook van kunnen mee-eten (als hun pet er naar staat dan, want dat weet je ook nooit), zodat je niet wéér de hele week spaghetti bolognese hoeft te eten. Oh ja, en we gaan op zoek naar wetenschappelijke feiten over gezondheid, opvoeden, (borst)voeding, want daar wordt zoveel onzin over verkocht. Dat moet nu ook maar eens afgelopen zijn.