In samenwerking met Me-to-We

Waarom je met een pasgeboren baby o-ver-al luiers hebt liggen

31.05.2023 07:10

Als ouder ben je – terecht – heel trots op wat je geproduceerd hebt: een kersverse baby. En produceren, dat doet jouw newborn ook; soms tot wel 70 volle luiers per week. Maak het jezelf gemakkelijk en leg deze productie als een pro aan banden. Dit zijn een aantal handige plekken waar je écht een stapeltje luiers neer moet leggen.

De eerste weken cocoonen met je baby zijn heerlijk, maar zwaar. Het liefst kom je waarschijnlijk niet uit bed of van de bank – al is dat moeilijk als je nog twee wervelwinden (lees: peuters) rond hebt rennen. De dagen bestaan uit niet veel meer dan slapen, huilen (jij ook), voeden en… luiers verschonen. Dat laatste is een hot topic, omdat je per dag minimaal 10 luiers verwisselt en je aan de hand van een volle luier ook goed kunt inschatten hoe het met je baby gaat. Omdat het zoveel wissels zijn, zijn bijvoorbeeld de NewBorn luiers van Kruidvat een goede optie: goede kwaliteit luiers tegen een betaalbare prijs.

Natuurlijk verschoon je je kindje het best op een veilige commode en verschoningskussen, maar het leven loopt soms net even anders. En dan kun je maar beter voorbereid zijn. Om te voorkomen dat je 70(duizend) keer per week op zoek moet naar de draagbare baby-toiletjes die wij luiers noemen, zijn dit de beste plekken om een voorraad aan te leggen:

Zo’n badjas met van die zakken aan de zijkant
Verwen jezelf met een tent van een badjas voor na je bevalling. Heerlijk om daar een aantal weken in te wonen. Lekker comfortabel en bovendien mega handig als je borstvoeding geeft. Zitten er grote zakken in? Steek daar dan wat newborn luiertjes in. Zo heb je ze altijd bij de hand voor een snelle wissel.

Op het nachtkastje, niet erin
Voor de hand liggend zou je denken, maar vergeet het vooral niet, want anders sta je midden in de nacht alsnog naast je bed om luiers uit de commode te trekken. Tenzij je het getroffen hebt met een partner die wEl WaKkEr wOrDt VaN bAbYgEhUiL, natuurlijk.

Leg de luiers er echt OP, want zo’n nachtkastje wil nog wel eens onverwacht takkeveel geluid maken als je ‘m openmaakt. Het laatste wat we willen is dat er nog meer leden van het huishouden wakker worden voor een after(potty)party.

Tussen de bank
Zit je lekker op de bank je baby te voeden onder het genot van een nieuwe aflevering van Ex on the Beach – geloof me, trash tv helpt je de eerste weken met een newborn door – blijkt je zoon of dochter de aflevering letterlijk ‘shit’ te vinden. Dan ben je blij dat je luiers tussen de kussens van de bank had verstopt. Hoef je zelf geen minuut van het aangespoelde tuig te missen.

In het dashboardkastje van je auto
Heb je zo’n leuk geel bordje op je achterruit met ‘baby on board’? Nou, die heb je zelf niet nodig om je eraan te herinneren dat er een baby in je voertuig aanwezig is. Je zal geregeld verrast worden met een pikante geur vanaf de achterbank. Dus leg een stapeltje luiers in je dashboardkastje en zorg er ook voor dat het exemplaren zijn die goed aansluiten op dat ieniemini babylijfje, zoals de NewBorn luiers van Kruidvat. Anders heb je naast een schone luier ook een schone romper, pakje, sokjes en een maxicosi nodig. Poep kruipt namelijk echt waar het niet gaan kan, zeker in een nauwe autostoel.

Extra tip: een voorraad in je dashboard is ook erg handig als je in je eentje in de file staat en je echt. heel. nodig. moet.

Eigenlijk overal wel…
Peuters willen een plas- of poepmoment nog weleens met veel bombarie aankondigen. Baby’s doen dit toch minder. Zorg er dus voor dat je op elke plek waar je vaker komt – dus ook bij je schoonouders – verrast kunt worden met een poepparade.

Dit artikel is uiteraard met een knipoog geschreven, maar heb jij nog gekke locaties voor een luier stash?

Kruidvat NewBorn luiers
Eigenlijk heb je van een luier niet zoveel te willen. Behalve dan dat-ie de allerbeste is. Een luier die goed aansluit om lekken te voorkomen, die je kindje goed droog en comfortabel houdt én zo goedkoop mogelijk is. Kruidvat NewBorn luiers zijn in Nederland en België verkozen tot huismerkproduct van het jaar 2023: goede kwaliteit NewBorn luiers voor een betaalbare prijs. Meer weten? Ga naar Kruidvat.nl om te zien welke luier het beste bij jouw baby past. Kruidvat.nl

Luier abonnement
Tot slot nog een tip die er voor zorgt dat jij altijd luiers in huis hebt: een luier abonnement. Elke maand een lading luiers die je door je hele huis kan verspreiden. Zo kom je nooit meer zonder te zitten!