Fietsen: 4 redenen waarom fietsen gezond is voor kinderen

19.05.2022 19:01

Fietsen is niet alleen gezond voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Jong geleerd is oud gedaan. Het is belangrijk om je kind een gezonde levensstijl mee te geven. Een gemakkelijke vorm van beweging is toch wel de fiets. Fietsen heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Benieuwd naar deze voordelen? In dit artikel worden 4 redenen gegeven waarom fietsen gezond is voor kinderen en lees je meer over onze favoriete kinderfiets.

Fietsen is gezond

Fietsen is dé manier om gezond te blijven en daarnaast om overwicht te voorkomen. Niet voor niks brengt deze manier van jezelf verplaatsen allerlei algemene gezondheidsvoordelen met zich mee. Het grootste voordeel van fietsen is dat je elke dag heel wat minuten lichaamsbeweging meeneemt: op je fiets naar school, naar je vriendjes en naar je training op de sportclub. Met fietsen kan je tussen de 350 en 1100 calorieën per uur verbranden. Veel fietsen zorgt ervoor dat je lichaam sterker wordt en daarbij beter in staat is om ziekten en virussen af te weren. Daarnaast vermindert fietsen stress en biedt het ontspanning. Zo kan je samen met je kind gemakkelijk even je hoofd leegmaken. Spring op de fiets en houd je kids fit en gezond!

Fietsen is een goede uitlaatklep

Aan het einde van een lange dag zie je vaak de school uitbarsten. Kinderen hollend over het schoolplein. Kinderen lopen vaak over van energie, wat er lastig uit gaat als je kind de hele dag op de stoel moet zitten in de klas. Door te fietsen raakt je kind al trappend op weg naar huis (een deel van) hun energie kwijt.

Ervaring opdoen in het verkeer

Vroeg of laat gaan kinderen zelfstandig zonder toeziend oog van papa of mama de hort op. Daarom is het belangrijk je kind al zoveel mogelijk mee te nemen in het verkeer. Leg bijvoorbeeld onderweg op de fiets de verkeersregels uit. Doe bijvoorbeeld een spelletje onderweg met verkeersborden. Of laat je kind hardop zeggen wie er voorrang heeft. Als je je kind al van jongs af aan zelfstandig leert fietsen en kennis laat maken met de verkeersregels, gaan ze later als ze groter zijn veilig de weg op!

Fietsen draagt bij aan een beter milieu

Samen met lopen, is fietsen de meest milieuvriendelijke manier om je te verplaatsen van A naar B. Een fiets verbruikt geen enkele brandstof. Dat je geen brandstof verbruikt, heeft als grootste voordeel dat je op de fiets ook geen uitlaatgassen uitstoot. Geef je kind het goede voorbeeld door regelmatig te fietsen of te wandelen in plaats van de auto in de stappen.

Op zoek naar een goede kinderfiets?

Cube Cubie 160 2021 

Deze Cube Cubie 160 2021 is ideaal om kennis te maken fietsen. Het model heeft een lichtgewicht, maar levert niet in als het gaat om stevigheid en veiligheid.

De onderdelen die worden gebruikt zijn volledig kindvriendelijk. Zo is er een terugtraprem en zijn er speciale remgrepen voor kleine handen aan het stuur .

 

 

Loekie Pick Up 20 inch 2019 

Deze hippie Loekie Pick Up 20 inch 2019 is verkrijgbaar voor zowel jongens als voor meisjes. De Loekie fietsen staan vooral bekend om de praktische voor- en achterdragers.

Ga je samen met je kind op de fiets naar school? Dan kan je kind gemakkelijk de schooltas in een mandje of kratje voorop het stuur meenemen. De Loekie Pick Up 20 heeft een krachtige terugtraprem en is voorzien van goede verlichting.

Wil je liever samen met je kind de fiets uitproberen om zeker te zijn dat je de goede maat koopt en de fiets voldoet aan jullie eisen? Vraag dan gratis een proefrit aan. De specialisten van Fietsvoordeelshop.nl staan voor jou en je kind klaar.